hiv

چون  در  بیماران ایدز،  در حس چشایى  اشکالاتی وجود دارد ، باعث می شود که  اشتها کاهش پیدا کرده  و منجر به لاغری بیش از حد شود.. بنابراین برای زیاد شدن  اشتها ،در زیر به برخى مواد غذایى اشتها آور اشاره مى كنیم:

روغن زیتون:
مصرف روغن زیتون همراه با غذا اشتها آور بوده و به دلیل اسید هاى چرب مفیدى كه درآن است بسیار توصیه مى شود چنانچه بهترین روغن براى آشپزى همین روغن زیتون است.

هویج :
دم كرده تخم هویج، به مقدار یك قاشق قهوه خورى تخم هویج براى یك فنجان آب جوش مقوى، مدر و اشتها آور است و عوارض پوستى را هم كاهش مى دهد. آب هویج خام نیز بسیار مفید است. آب هویج علاوه بر این كه از منابع بسیار عالى ویتامینA در بدن است، اشتها آور هم هست.

شلغم پخته:
شلغم داراى فسفر است و برای مغز و اعصاب مفید می باشد . اشتها آور نیز است.

ترب:
اشتها آور است و داراى ویتامین هاىA , B , C, و فسفر است. یك باور قدیمى در این زمینه وجود دارد كه زهر عقرب در بدن كسى كه ترب خورده باشد، موثر نیست.

زنجبیل:
این ماده غذایى علاوه بر درمان دارویى از دیر باز به عنوان یكى از بهترین طعم دهنده ها به خصوص در آسیاى شرقى استفاده می شد.از دیگر سبزیجات و مواد غذایى مفید براى این بیماران مى توان به موارد زیر اشاره كرد.

قارچ: 
انواع قارچ هاى خوراكى به دلیل پروتئین هاى موجود در آنها بسیار مفید می باشند. همچنین عصاره نوعى قارچ به نام قارچ شى یتیك (shiitake) بسیار مفید است. در آزمایشى كه در كشور ژاپن به عمل آمده بود مشخص شد كه عصاره این قارچ ضد ویروس ایدز است و اثر داروى معروف ضد ایدز به نامT-Z-A را بیشتر مى كند.

 سیر:
امروزه سیر به عنوان اولین گیاه دارویی در بین گیاهان است و این به دلیل وجود ماده اى به نام الیلین در سیر است. این ماده حاوى گوگرد، سیلیس و ید است كه بدن را از خیلى از بیمارى ها محفوظ نگه مى دارد و توان بدنى را افزایش مى دهد. البته مصرف آن به كسانى كه دارای عارضه هاى پوستى یا مشكلات گوارشى شدید بوده و یا قرص آسپیرین مصرف مى كنند، توصیه نمى شود، ولى مصرف آن به شكل پودر سیر مانعى ندارد.

انجیر:
سرشار از ویتامین هاىA , B , C و قند است. انجیر مناطق گرمسیر شیرین تر است و وقتى كاملاً برسد، 30 تا 40 درصد آن قند است ، بنابراین به افراد دیابتى توصیه مى شود در مصرف آن احتیاط كنند. انجیر داراى مواد ازته، آهن، برم، منگنز و كلسیم است. بسیار مغذى است و علاوه بر اینها از گذشته براى افرادى كه دوره نقاهت را مى گذرانند توصیه می شود.

انار:
مصرف انار و لیمو ترش نه تنها شفابخش بوده، بلكه در حفظ سلامتى و جلوگیرى از بیمارى ها موثر است. این خاصیت شفابخش انار به دلیل وجود ویتامینC،B1،B2،B6، فسفر، آهن و منگنز است . انار عمل تنظیم كننده و تعادل دهنده مایعات بدن به خصوص خون را داراست. نكته جالب اینجاست كه بسیارى از مردم معتقدند كه انار شیرین اثر درمانی بیشتری دارد و علم هم این موضوع را ثابت مى كند، زیرا انار شیرین انارى است كاملاً رسیده و تركیبات شیمیایى آن كامل شده و تاثیرات آن بهتر است. انار سموم بدن را دفع مى كند و نشاط آور است.

گلپر:
نام علمى آن هراكلئوم اسفندیلیوم است و به فرانسه برس و به آلمانى گمین بیرنكلو نامیده مى شود. پیشینیان براى آن خواص بى شمارى برشمرده اند و چنین پنداشته اند كه موجب افزایش نیروى بدنی مى شود و به همین جهت آن را به هركول پهلوان افسانه اى یونان ( كه همان هركول رومى است ) نسبت داده اند و نامیده اند.این ماده غذایى برای تحریك اشتها و تقویت هاضمه بسیار مفید است.

عسل:
در عسل املاح و ویتامین هاى بسیارى وجود دارد، از آن جمله آهن، كلسیم، اسید فسفریك و ویتامینC . اگر به طور مرتب مصرف شود، داراى خواص معجزه گری است. همچنین در افزایش وزن بسیار سودمند است. بنا به تجربه ثابت شده ، افرادی كه به بیمارى هاى عفونى و شدید مثل سل مبتلا بوده اند، پس از مصرف عسل بهبود یافتند كه به دلیل ویتامین ها و املاح فراوان موجود در آن است.

شكلات:
سال هاى اخیر دانشمندان به این نكته پی برده اند كه در شكلات ، آنتى اكسیدان هاى فلاوونوئید وجود دارد و مصرف این آنتى اكسیدان ها در تندرستى بدن موثر است. البته میزان آنتی اكسیدان ها در شكلات تیره خالص بیشتر است. ولی باید بدانید كه مصرف شكلات یا قهوه همراه با شیر موجب عدم جذب كلسیم شیر توسط بدن مى شود.

عرق شاتره:
یكى از عرقیاتى است كه مصرف آن به شكل شربت شاه تره معمول است، علاوه بر تامین مایعات بدن، اشتها آور هم است.
منبع : tebyan.net