در سال 1385 محققان ایرانی موفق به ساخت حاملهای پلیمری دارو با استفاده از تکنولوژی میدانهای الکتریکی شدند.
علی ضرابی – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر گفت : نانوذرات پلیمری بدون شک آینده فناوری انتقال دارو و بهترین روش برای افزایش کارآیی داروها بخصوص جهت درمان بیماریهای صعب العلاجی از جمله سرطان خواهند بود. مزایای اصلی نانو ذرات پلیمری بر سامانه های انتقال دارو، افزایش پایداری عوامل دارویی فرار بواسطه احاطه آنها توسط نانو ذرات و همچنین سهولت و ارزان بودن فرآیندهای بارگذاری دارو روی نانو ذرات به میزان دلخواه است.

وی اضافه کرد : هدف از این پروژه، تولید نانو ذرات از پلیمر زیست تخریب پذیر PLGA است که می تواند به عنوان حامل دارو بکار برده می شود. PLGA به دلیل زیست سازگاری و زیست تخریب پذیری از سایر پلیمرها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. با بکارگیری فناوری نانو در ساخت ذرات پلیمری به عنوان حامل دارو به دلیل خواص منحصر بفرد نانو ذرات و اندازه زیر میکرونی آنها که موجب خروج طبیعی این سامانه های دارو رسانی از بدن و مانع انسداد و گرفتگی رگهای خونی می شوند، می توان سامانه های نوین دارو رسانی در مقیاس نانویی ساخت که در مقایسه با سایر سامانه های دارو رسانی کار آیی انتقال و پایداری بیشتری داشته باشند.

این محقق افزود: در این پروژه ترجیحا از تکنولوژی میدانهای الکتریکی جهت تولید نانوذرات پلیمری استفاده شده است. روشهای متداول تولید سامانه های دارو رسانی معمولا مشتمل بر استفاده از مواد شیمیایی قوی مانند حلالهای آلی یا شرایط سخت مانند دمای بالا است و این شرایط امکان تخریب و یا کاهش فعالیت داروها مانند پروتئینها و پلی پپتیدها را فراهم می آورد.

ضرابی اضافه کرد : علیرغم اینکه تکنولوژی میدانهای الکتریکی تا به امروز به منظور تولید نانوذرات پلیمری PLGA بکار برده نشده است، تیم تحقیقاتی مذکور معتقدند که در تولید نانو ذرات پلیمری با روش تکنولوژی میدانهای الکتریکی گام مهمی در زمینه ساخت سامانه های نوین دارو رسانی برداشته شده است.

وی افزود : تکنولوژی میدانهای الکتریکی که امروزه در نقاط مختلف دنیا بخصوص ایالات متحده مورد توجه مراکز تحقیقاتی قرار گرفته است، علاوه بر امکان تولید نانو ذرات جهت حمل داروهای خاصی در درمان بیماریهای صعب العلاج، توانایی ایجاد پوشش دهی با توزیع اندازه کاملا یکنواخت و با کمترین ضخامت ممکن را دارا است که خود موید کاربرد بالقوه این روش در صنعت خودرو نیز است.