Cry-baby

 از آنجایی دستگاه گوارشی نوزاد هنوز تکامل نیافته است لذا مصرف مقادیر زیاد پروتئین موجب از دست دادن خون- از ناحیه روده ای معده ای- و به تبع آن کاهش ذخیره آهن در بدن نوزاد گردد.

دکتر اکبر کوشانفر از منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه امکان بروز حساسیت در نوزادان و کودکان به برخی از مواد غذایی وجود دارد، گفت: شایع ترین علت حساسیت غذایی کودکان شیرگاو است. بنابراین زمانی که کودک به شیر گاو حساس است، باید از دادن مجدد این شیر به نوزاد پرهیز شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تصریح کرد: استفراغ و خون ریزی در مدفوع از علائم حساسیت مواد غذایی کودکان است. زمانی که نوزادان به شیر مادر حساس هستند باید شیرخشک مصرف کنند. بنابراین خانواده‌ها باید موادی را که موجب حسایت کودکان می شود؛ شناسایی و از دادن آن به نوزادان جلوگیری کنند.

شایع ترین مواد غذایی حساسیت زا در بزرگسالان

این متخصص کودکان اظهار کرد: گوجه فرنگی، توت فرنگی و بادمجان از موادغذایی شایع حساسیت زا در افراد است. بنابراین اگر فرد بعد از مصرف این مواد دچار کهیر و دانه‌های قرمز در بدن شود، باید از مصرف این مواد پرهیزکند.

کوشانفر با اشاره به اینکه 10 تا 15 درصد بزرگسالان به شیر پاستوریزه حساسیت دارند، یادآور شد: مصرف شیر در بعضی از بزرگسالان موجب حساسیت و دل درد می‌شود و این افراد باید برای تامین منبع کلسیم خود از مواد لبنی دیگر و قرص‌های حاوی کلسیم استفاده کنند.

این متخصص کودکان خاطرنشان کرد: افراد بزرگسالی که مبتلا به حسایت به شیر هستند، از مصرف شیر تاحد امکان پرهیز کنند