iron pills

 رسوب آهن می تواند  در اندام های مختلف  مثل کبد ، کلیه و آسیب های بسیار جدی ایجاد بکند و درواقع کلیه و کبد ما دچار آسیب شود و حتی قلب ما و همچنین ریه ما را درگیرکند، در بسیاری از ارگان های اساسی بدن ما آسیب ایجاد می کند اگر ما در مصرف آهن افراط بکنیم!

آهن یکی از مهمترین ناصر مورد نیاز برای حمایت انسان است. در اکثر موارد، بدن افراد با فقر آهن مواجه است ولی زمانی پیش می‌آید که آهن بدن زیاد می‌شود.

تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه گفت: زیادی آهن در بدن، ایجاد مسمومیت می‌کند. دو نوع مسمومیت با آهن وجود دارد. نوع حاد و مزمن مسمومیت در نوع حاد مسمومیت آهن که معمولا در کودکان مشاهده می‌شود و با دسترسی به قرص آهن و مصرف آن به جای شکلات، با علائمی چون اسهال و استفراغ مواجه می‌شود با تشخیص سریع و به موقع، به راحتی قابل درمان است.

نیستانی ادامه داد: در مسمومیت مزمن آهن، که در طول زمان نسبتا طولانی اتفاق می‌افتد، فرد بیشتر از نیاز آهن مصرف کرده که بخشی از آهن اضافه داخل خون آزاد و بدون اتصال به پروتئین باقی می‌ماند. در این حالت آهن آزاد اضافی، در بافت‌های نرم بدن مثل پوست، کبد و کلیه‌ها رسوب می‌کند و منجر به بروز مشکلات کبدی، کلیوی و پوستی می‌شود.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: آهن  اضافی در خون با اکسید شدن با سایر مولکول‌ها و تسریع در اکسیداسیون مولکول‌های حیاتی بدن، موجب ایجاد تغییر در ساختار و کارکرد این سلول‌ها شده و زمینه را برای ابتلا به بیماری‌های مختلف قلب و عروق به خصوص در مردان مهیا می‌کند.
نیستانی تاکید کرد: بهتر است افراد بدون توصیه پزشک و انجام معاینات و آزمایشات دقیق، خودسرانه اقدام به مصرف مکمل آهن نکنند.