آشنایی با اختلالات ترکیبات ادرار‎

 

این مطلب جهت آشنایی شما با اختلالات ترکیبات ادرار‎ منتشر شده است. که بیماری هایی که از ترکیبات موجود در ادرار می توان تشخیص داد را بررسی می کنیم. از جمله, دفع بیش از اندازه طبیعی پروتئین از طریق ادرار, وجود خون در زمان ادرار, حضور کریستال کلسیم و …

پروتئینوری: بصورت دفع پروتئین بیش از 150میلیگرم در شبانه روز در بالغین و بیش از 100 میلیگرم در شبانه روز در کودکان زیر 10 سال تعریف میشود. دفع پروتئین بیش از 1000 میلیگرم در شبانه روز نشانه بیماری گلومرولی کلیه است. دفع بیش از 500 میلیگرم در شبانه روز نشانه یوجود پاتولوژی در کلیه از جمله نفرواسکلروز هیپرتانسیو نفریت انترستیسیل(بینابینی)و… میباشد. درجات خفیف پروتئینوری ممکن است به دنبال ورزش شدید تب یا نارسایی احقانی قلب دیده شود و دفع پروتئین بیش از 3گرم در شبانه روز نشانه ی سندرم نفروتیک و معمولا همراه ادم و سایر علائم است.
هماچوری: به وجود خون واضح در ادرار هماچوری گفته میشود که بیشتر مشخصه ی بیماری مجاری تحتانی ادرار – بیماری خونی و انعقادی- گلومرولونفریت ها- سنگ- کیست و تومور میباشد. وجود میوگلوبین یا همان هموگلوبین در ادرار نشانه ی رابدومیولیز(اسیب عضلانی) است.
کلسیور: به حضور کریستال کلسیم در ادرار اطلاق میشود و تشخیص هیپر کلسیوری ایدیوپاتیک میتواند عامل برای وجود سنگ های کلیوی باشد.
شیلوری: وجود شیلومیکرون ها در ادرار که نشانه ی اسیب یا انسداد سیستم لنفاوی قفسه سینه یا شکم بعلت تروما یا تومورهای شکمی است.
این مطلب توسط جناب آقای دکتر نیما ترابی گلسفید تهیه و بصورت اختصاصی برای مجله پزشکی دکتر سلام ارسال شده است.