diabetes_600x450

خارش پوست می تواند یکی از نشانه های بیماری دیابت باشد مخصوصا اگر بقیه نشانه های دیابت نیز در شخص وجود داشته باشد. بالا بودن قند خون به مدت دراز یکی از علتهای خارش پوست است.

در برخی موارد، خارش پوست می تواند به دلیل عوارض دیابت نظیر تخریب عصب یا بیماری کلیوی ظهور کند.

 خارش پا (بالا و پایین) وقوزک پا که یکی از گلایه های رایج افراد دیابتی است ممکن است بر اثر بالا بودن قند خون در یک دوره از بیماری بروز کند.

 خارش می تواند از شدت کم درحد یک ناراحتی کوچک تا شدید بروز کند. خارش می تواند درهنگام درمان  با داروها بروز کند دراین صورت با قطع دارو از بین خواهد رفت.

علل خارش پوست

خارش اندامهای انتهایی می توانند به علت یکی از موارد زیر باشد:

·        خشکی پوست

·        گردش خون ضعیف

·        درماتیت (اگزما)

·        آلرژی

·        نوروپاتی دیابتی

·        نفروپاتی دیابتی

·        پای وزرشکاران

·        کهیر

·        سرمازدگی (chilbiains)

·        تعدادی از داروها مانند آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد قارچ یا مسکن های مخدر (opiate painkillers)ممکن است سبب خارش پوست گردند.

تشخیص علل زمینه ای خارش پوست

 

چنانچه خارش پوستی شما شدید یا مزمن باشد بهتر است به پزشک مراجعه کنید، چنانچه خارش درتمام بدن شما ایجاد شده است یا با علایم دیگری همراه است حتماً به پزشک مراجعه کنید.

 برای تشخیص علت خارش پوست ممکن است از پوست نمونه برداری شده یا برای بررسی علایم  از شما  نمونه ی خون گرفته شود.

خارش و چرخه ی آن

این چرخه فرآیندی است که  پاسخ بدن را به یک خارش از طریق خاراندن محل نشان می دهد. با خاراندن محل تخریب یا صدمه ای به پوست وارد می گردد که موجب ترشح مواد شیمیایی التهابی از بدن می گردد که خود موجب افزایش شدت خارش می شود.

درمان

درمان خارش گاهی با پرهیز از مواد شیمیایی خاص که برای مثال در عطرها  موجود هستند  و موجب تحریک  پوست می گردند یا اجتناب از قرار دادن پوست در آبگرم بهبود  می یابد. کرم های مرطوب کننده می توانند به جلوگیری ازخشکی پوست و ایجاد خارش کمک کنند. همچنین لوسیون کالامین می تواند  به کاهش خارش پوست کمک کند.

داروهایی که پزشک برای تخفیف خارش برای شما تجویز می کند ممکن است شامل کرم های  استروئیدی وقرص های آنتی هیستامین باشند.

منبع-diabetestma