78629577-woman-drinking-tea-coffee-628x363

يک فنجان قهوه بعد از صرف غذا با خواب آلودگي بعد از آن مقابله مي ‌کند و به حفظ هوشياري و تمرکز هم کمک مي ‌کند. جلوگيري از سنگ کليه از کافئين موجود در قهوه سرچشمه مي‌ گيرد که ادرارآور است و جلوي جمع شدن ادرار و در نتيجه رسوب سنگ در کليه را مي‌ گيرد. براي تکميل اين فهرست، مي ‌توانيد اين را هم اضافه کنيد که قهوه در کاهش سنگ صفرا هم مؤثر شناخته شده است

براساس مطالعات جدید، مصرف روزانه قهوه می تواند از خطر افسردگی بکاهد.

تحقیقات تازه حاکیست زنانی که روزانه دو یا سه فنجان قهوه می نوشند با خطر کمتر ابتلا به افسردگی روبرو هستند.

معلوم نیست چرا قهوه ممکن است چنین اثری داشته باشد اما برخی کارشناسان معتقدند که کافئین موجود در قهوه ممکن است باعث تغییرات شیمیایی در مغز شود. البته، قهوه بدون کافئین اثر مشابهی ندارد.

این یافته ها که در نشریه «آرشیوهای پزشکی داخلی»، حاصل مطالعه بر بیش از ۵۰ هزار پرستار زن در آمریکاست.

کارشناسان اکنون توصیه می کنند که مطالعات بیشتری برای درک این ارتباط انجام شود.

آنها می گویند هنوز زود است که به زنان توصیه شود برای بهبود حال روحی قهوه بیشتری بنوشند.

تیم محققان در دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد وضعیت سلامتی زنان را طی یک دهه از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۶ زیر نظر گرفت و برای ضبط میزان مصرف قهوه توسط آنها از پرسشنامه هایی استفاده کرد.

در این مدت کمی بیش از ۲۶۰۰ زن به افسردگی مبتلا شدند.

بیشتر این زنان اصلا قهوه نمی نوشیدند یا فقط عادت به نوشیدن مقدار کمی قهوه داشتند.

خطر ابتلا به افسردگی برای کسانی که روزانه دو یا سه فنجان قهوه می خوردند، در مقایسه با زنانی که هفته ای یک فنجان یا کمتر قهوه کافئین دار می نوشیدند، ۱۵ درصد کمتر بود.

کاهش خطر ابتلا به افسردگی برای کسانی که روزانه چهار فنجان یا بیشتر قهوه می خوردند ۲۰ درصد بود.

احتمال آنکه کسانی که مرتب قهوه می نوشیدند سیگار بکشند یا الکل مصرف کنند بیشتر بود و کمتر احتمال داشت که به کلیسا بروند و کارهای داوطلبانه انجام دهند. همچنین احتمال اضافه وزن، فشار خون یا دیابت در آنها کمتر بود.

حتی پس از احتساب همه این متغیرها، روند ارتباط افزایش مصرف قهوه با کاهش افسردگی برقرار بود.

کافئین زیاد همچنین می تواند احساس اضطراب را تشدید کند.

پروفسور برتیل فردهولم کارشناس دارو و فیزیولوژی در موسسه سوئدی کارولینسکا گفت که این یافته ها برای دوستداران قهوه اطمینان بخش است.

او گفت: «این با مقدار زیادی از مطالعات قبلی و آنچه درباره کافئین و مغز می دانستیم جور در می آید. کافئین آدنوسین را مسدود می کند، که تاثیری شبیه به افزایش تولید دوپامین دارد. و بیش از پیش روشن می شود که نواحی غنی از دوپامین در مغز خیلی بیش از آنکه قبلا فرض می شد در افسردگی نقش دارد.»

«علیرغم بعضی تلاش های جانانه برای نشان دادن خطرات قهوه، تا حالا این مساله ثابت نشده است. این مطالعه تازه یکی دیگر از نگرانی ها در مورد مصرف کافئین را برطرف می کند. شواهد قوی وجود دارد که اگر قهوه به اندازه مصرف شود، از چیزهایی نیست که به سلامت ما آسیب بزند.»

چای و قهوه محافظی در برابر بیماری قلبی هستند

مطالعه ای 13 ساله در هلند نشان داده است که نوشیدن چندین فنجان چای یا قهوه در روز ظاهرا محافظ خوبی در برابر بیماری قلبی است.

این مطالعه بر مجموعه ای از شواهد درباره فواید بهداشتی این نوشیدنی های داغ می افزاید.

این مطالعه بر 40 هزار نفر نشان داد خطر بیماری قلبی در کسانی که روزانه بیش از شش فنجان چای می نوشند به اندازه یک سوم (33 درصد) کاهش می یابد.

مصرف دو تا چهار فنجان قهوه در روز نیز از خطر بیماری قلبی می کاهد.

هرچند اثر محافظتی قهوه در صورت نوشیدن بیش از 4 فنجان از میان رفت، اما خطر مرگ در اثر سایر عوامل مانند سکته مغزی یا سرطان در کسانی که اینقدر قهوه می نوشیدند – در مقایسه با کسانی که قهوه نمی خوردند – بیشتر نبود.

هلندی ها معمولا قهوه را با مقدار کمی شیر و چای را بدون شیر می نوشند. گزارش های ضد و نقیضی در مورد اینکه آیا شیر تا حدود زیادی اثر پلی فنول ها را خنثی میکند وجود دارد. پلی فنول ها مفیدترین ماده موجود در چای تصور می شوند.

قهوه دارای خواصی است که به لحاظ نظری به طور همزمان می تواند برای سلامتی مفید یا زیانبار باشد. این نوشیدنی از یک سو به طور بالقوه باعث افزایش کلسترول می شود و از سوی دیگر با تورم ناشی از بیماری قلبی مقابله کند.

اما این مطالعه که نتایج آن در نشریه «انجمن قلب آمریکا» منتشر شده است دریافت خطر بیماری قلبی در کسانی که روزانه دو تا چهار فنجان قهوه می نوشند 20 درصد کاهش یافت.

پروفسور ایوان ون در شو سرپرست تحقیقات گفت: «این اساسا خبر خوبی برای کسانی است که قهوه یا چای دوست دارند. به نظر می رسد این نوشیدنی ها دارای فوایدی برای قلب باشند بدون آنکه خطر مرگ در اثر سایر عوامل را افزایش دهند.»