images (6)

از جمله خواص یک خمیردندان خوب می توان خاصیت پاک کننده و بوی خوش و ضدحساسیت وضدجرم بودن آن را برای کودک ملاک دانست ،برای سنین زیر ۲ سال باید یک لایه نازک خمیر دندان بر سطح الیاف مسواک قرارداد و در سنین بالاتر از ۲ سال به اندازه یک نخود از خمیر دندان استفاده کرد.

، اکبر فاضل، درباره نقش خمیر دندان در سلامت دندان‌ها و نوع خوب آن گفت: برخی تحت‌تأثیر تبلیغات دوست دارند خمیردندان‌های خارجی مصرف کنند تا بدین نحو دندان‌های خود را در صحت و سلامت کامل نگاه دارند در حالی که خمیر دندان‌ها فرمول پیچیده‌ای ندارند و دارای مواد کف کننده، خوشبوکننده، ساینده و یک ماده ضد عفونی کننده هستند.

وی افزود: تمام خمیردندان‌ها حاوی این مواد هستند و بیشترشان نیز در حال حاضر حاوی فلوراید هستند ولی متأسفانه برخی افراد علت نامناسب بودن بهداشت دهان و خراب شدن دندان را به کیفیت خمیردندان‌ها مرتبط می‌کنند در حالی که مشکلات دهان و دندان ربطی به نوع خمیردندان ندارد بلکه استفاده از نخ دندان و مسواک کردن صحیح و دهانشویه‌ها عوامل سلامت دندان‌ها هستند.

فاضل به تمام افراد توصیه کرد: برای مدت زمان طولانی از یک خمیردندان استفاده نکنند و در زمانهای مختلف از انواع خمیردندان‌ها استفاده کنند تا فلور میکروبی دهان به آن خمیردندان عادت نکند و خمیردندان استفاده شده تأثیر خود را بر روی دندان‌ها بگذارد و مردم تصور نکنند فقط با استفاده از خمیردندان‌های خارجی می‌توانند از دندان‌های خود محافظت کنند.

این دندانپزشک خاطرنشان کرد: مینای دندان از جنس بلورهای آهکی است که رادیکال OH دارد که این رادیکال ناپایدار است و زمانی که شما گوجه سبز یا یک چیز ترش می‌خورید و دندان‌های شما حساس می‌شود در حقیقت از یون‌ها یا رادیکال‌های OH مصرف می‌شود و وقتی فلوراید به محیط دندان وارد می‌شود، فلوراید جایگزین رادیکال OH می‌شود و ترکیب پایداری ایجاد می‌کند بنابراین به علت جلوگیری از برداشتن یون‌‌های کلسیم از مینای دندان دیگر مینای دندان در معرض پوسیدگی قرار نمی‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل مادران کودکان را تشویق می‌کنیم که در دوران کودکی فرزندان خود را فلورایدتراپی کنند چون رعایت بهداشت دهان و دندان برای کودکان سخت است و این کودکان از مواد نشاسته‌ای و قندی بیش از دیگران استفاده می‌کنند با استفاده از فلوراید به کودکان کمک می‌کنیم تا دندانشان دیرتر پوسیده شود.

فاضل تصریح کرد: خوردن میوه‌هایی مانند گوجه سبز باعث ضد عفونی شدن لثه‌ها و تمیزشدن دندان‌ها می‌شود ضمن اینکه این‌گونه میوه‌ها حاوی ویتامین C هستند و این ویتامین اثر خوبی روی مویرگ‌ها و رگ‌های خونی لثه دارد.

وی افزود: پس از خوردن گوجه سبز و حساس شدن دندان‌ها اگر از خمیردندان استفاده کنیم باعث کاهش اسیدیته روی دندان می‌شود به علاوه می‌توان پس از خوردن گوجه سبز برای کاهش اسیدیته دهان آب نمک در دهان چرخاند.