6057_071_lores

بعد از سن ۴۰ سالگی خطر ابتلا به این سرطان افزایش می یابد و میانگین سن ابتلا به این بیماری ۶۰ سال است مشروب ،توتون ،الکل و سیگار از عوامل ایجادکننده این سرطان در افراد هستند.

سرطان دهان یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها بوده که بیشتر در نواحی زبان، حلق و فک دهان مشاهده می‌شود. محمد مهدی فانی متخصص بیماری‌های دهان گفت: سرطان دهان در سراسر جهان یکی از شایع‌ترین سرطان‌‌ها و جزء 10 عامل مرگ و میر جهان است. این بیماری با افزایش سن نسبت مستقیم دارد و در 95 درصد موارد در افراد بالای 40 سال گزارش می‌شود.
وی در ادامه داد: شایع‌ترین سرطان‌های دهانی در نواحی زبان، حلق و کف دهان رخ می‌دهد عوامل موثر در ایجاد سرطان دهان افزایش سن، ضعف سیستم ایمنی بدن، استفاده از تنباکو اثر نیکوتین سیگار و مصرف الکل هستند.
وی تصریح کرد: در صورتی که در ناحیه لب یا دهان تورم و توده‌ای غیر طبیعی، زخم و تغییر رنگ مشاهده شد که با علائمی نظیر: در موقع لمس کردن ناحیه‌ای که زخم یا تغییر رنگ ایجاد شده است سفت باشد با علائم عمومی مانند تب، بی حالی، ضعف، سرفه، رنگ‌پریدگی و کاهش وزن همراه باشد بیمار باید سریعا به دندانپزشک مراجعه کند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در صورتی که زخم یا توده غیر طبیعی رشد سریع داشته یا به تدریج بزرگ شود و بعد از 3 هفته بهبود پیدا نکند یعنی تمام زخم‌های داخل دهان باید بعد از 2 هفته از بین رفته باشند در غیر اینصورت باید نمونه برداری انجام شوند.
وی اذعان داشت: لازم به ذکر است که هرگونه درد یا مشکل در هنگام بلع و خونریزی غیر طبیعی دهان نیاز به پیگیری و ارجاع خواهد داشت معمولا اولین اقدام جراحی است و در بعضی مواقع ممکن است رادیو‌تراپی یا شیمی درمانی نیز افزوده شود.