image9-620x330

هر انسانی اطلاع دارد  که بهترین روش  کاهش وزن، اجرای  یک تغذیه صحیح و  فعالیت  ورزشی است. برخی از افراد با بکارگیری رژیم های بسیار مشکل به ورزش های مشکل روی می آورند. برخی ها هم در پی مانبرها و آسانترین شیوه ها می گردند. هر دو این راهها نادرست هستند و به بدن آسیب می زنند. چه شخصی خوشش می آید که در مقابل  کاهش وزن به سنگ کیسه صفرا، ناراحتی کبد، نقرس و کمبود تغذیه مبتلا شود؟

یکی از نکات اساسی که خیلی ها به اون بی توجه هستند، این واقعیت است که اگر موفق به کاهش وزن شویم اما عادت های ما مثل زمان قبل از رژیم گرفتن باشد، مسلماً دوباره دچار اضافه وزن می شویم. در اینجا چند نمونه از روش های ناسالم رژیم گرفتن رو به شما معرفی می کنیم که باید تحت هر شرایطی از اونها دوری کنید.

۱ –  استعمال دخانیات برای لاغر شدن!

سیگار کشیدن، اشتها رو کم می کند و به همین دلیل هم بعضی ها برای لاغر شدن از این شیوه خطرناک استفاده می کنند و یا اگر سیگاری هستند،‌ از ترس چاق شدن، سیگار رو کنار نمی گذارند!  یعنی حاضرند خطر ابتلا به سرطان رو چندین برابر کنند اما لاغر شوند!

۲ –  غذا نخوردن های طولانی مدت

این شیوه در واقع یک نوع اختلال جدی تغذیه ای است که می تواند منجر به بی اشتهایی عصبی و بیماری بولیمیا شود. در بی اشتهایی عصبی، فرد لب به غذا نمی زند. اما در بولیمیا، فرد غذا می خورد اما از طریق استفراغ اقدام به دفع غذای خورده شده می کند. هر دوی این اختلالات، زندگی فرد رو تهدید می کنند.

۳ –  رژیم های غذایی مد شده، تک غذایی و زودگذر

این نوع رژیم های غذایی، هیچ پایه علمی ندارند و معمولاً مصرف نوع خاصی از غذاها یا گروه های غذایی خاص رو ممنوع می کنند. در نتیجه، در حالی که باید تمام مواد مغذی به بدن برسند، این رژیم ها فرد رو از یک رژیم متعادل محروم می کنند. مسلماً در ابتدا کاهش وزن دیده می شود اما این نتیجه خیلی گذرا و کوتاه مدت است. با توجه به اینکه بدن دچار کمبود بعضی از مواد مغذی می شود، بدن دچار پژمردگی می شود و بعد از پایان دوره رژیم، فرد نه تنها به وزن اولیه خود بر می گردد بلکه ممکن است که چاق تر هم شود.

۴ –  استفاده از ملین ها

مصرف ملین هایی مثل دارو و شیاف های پودری به هیچ وجه توصیه نمی شود. این مواد، سیستم گوارشی رو ضعیف کرده و مشکلات شکمی ایجاد می کنند.

۵ –  حذف وعده های غذایی

یکی از بدترین شیوه های رژیمی که خیلی از افراد از اون استفاده می کنند، حذف وعده های غذایی است. در واقع، وقتی که یک وعده رو نمی خوریم، متابولیسم ما کند می شود و اثر معکوس بر روی کاهش وزن ما می گذارد و حتی ممکن است که به جای اینکه وزن کم کنیم، دچار اضافه وزن شویم.

۶ –  انجام ورزش های بسیار سخت و زیاد

اگر فکر می کنید که انجام ورزش کاردیو، ۲۰ دقیقه اضافه تر از اونچه که معمول است، به کاهش وزن کمک می کند، اشتباه می کنید. نباید بدن رو بیشتر از توانش هل بدهیم. باید آهسته و پیوسته پیش برویم. کافیست که ورزش های ساده و مؤثر رو شناسایی کرده و همون ها رو پیگیری کنیم تا به مرور وزن کم کنیم.

۷ –  خوردن کرم کدو برای لاغری

شاید باور نکنید اما بعضی ها برای لاغر شدن، پس از صرف غذا، از قرص های کرم کدو استفاده می کنند. این افراد معتقدند که کرم ها غذای خوردن شده رو می خورند و نمی گذارند که جذب بدن شود. فکرش رو بکنید! انسان برای لاغر شدن دست به چه کارها که نمی زند!

۸ –  رژیم لاغری خواب

معمولاً افرادی که ماریجوآنا یا علف می کشند، از چنین رژیم هایی استفاده می کنند. مصرف این مواد باعث می شود که فرد کل روز رو در خواب به سر ببرد و عملاً چیزی نخورد. به این ترتیب، فرد داروی اعتیادآور مصرف می کند و غذا نمی خورد. از این بدتر هم وجود دارد؟

۹ –  رژیم سوپ

خوردن سوپ به جای غذا در همه وعده های غذایی روش بسیار ناسالمی برای کاهش وزن محسوب می شود. گرچه با این کار، وزن کم می شود اما بدن به شدت دچار کمبود مواد مغذی شده و مشکلات دیگری در بدن ایجاد می شود.

۱۰ –  رژیم های کم انرژی

بدن برای سالم بودن و فعالیت کردن به انرژی نیاز دارد. نخوردن بعضی از غذاها فقط به این علت که انرژی زیادی دارند، شیوه خطرناکی است. بعضی از خوراکی ها، پرانرژی هستند اما مصرف اونها برای بدن ضروری است و باید در این رابطه با متخصص تغذیه مشورت نماییم.

۱۱ –  سونا و عرق کردن فراوان

خیلی از افراد معتقدند که اگر هر روز ۲۰ تا ۳۰ دقیقه رو در سونا بگذرونیم، وزن اضافی ما از بین می رود. اما وزنی که به این ترتیب از دست می رود،‌ در واقع وزن آب بدن است. وجود آب در بدن ما ضروری است و اگر آب بدن کم شود، در معرض خطرات جدی قرار می گیریم.

۱۲ –  محدود کردن شدید کربوهیدرات

کربوهیدرات به عملکرد صحیح غده تیروئید، کمک می کند. اگر کربوهیدرات رو به کلی از برنامه غذایی خود حذف کنیم، متابولیسم ما کند شده و فعالیت غده تیروئید هم محدود می شود و به افزایش وزن منجر می گردد.

۱۳ –  روزه داری طولانی مدت

بعضی از افراد به منظور کاهش وزن به روزه داری های طولانی مدت می پردازند. گرچه روزه به پاکسازی سلولی کمک می کند اما اگر از حد گذرانده شود، می تواند به از دست دادن قدرت باروری،  اضطراب، بی خوابی و عدم تعادل هورمونی، منجر شود.

۱۴ –  داروهای ضد اشتها

این داروها اعتیادآور هستند و باعث بروز درد سینه،‌ خشکی دهان و پرفشاری خون می شوند. بنابراین، باید قبل از هر چیز با پزشک درباره مصرف هر گونه داروی لاغری مشورت کرد.

منبع-yeka