انگیزه ی مادران در تغذیه ی نوزادان از شیر مادر

 

انگيزه مادرانی كه تصميم ميگيرند مدت بيشتری نوزادان خود را با شير مادر تغذيه كنند سلامت و تغذيه بهتر نوزادانشان است.

براساس تحقيق ارائه شده در 13 اكتبر 2014 در كنفرانس ملي آكادمي طب اطفال در سن ديگو، مادراني كه كودكان بالاي يكسال خود را با شيرمادر تغذيه ميكنند براي رشد جسمي و اجتماعي فرزند خود بيشترين اهميت را قائل هستند درحاليكه نظر متخصصان سلامت، اعضاي خانواده و دوستان داراي اهميت بسيار كمتري است.

به منظور يافتن علت اينكه چرا بعضي از مادران همچنان به شيردهي كودك خود بعد از تولد يكسالگي اش ادامه ميدهند، محققان بر روي بيش از 50000 زن امريكايي در رده سني 18 تا 50 سال به تحقيق پرداخته اند.

به گفته الكساندر تاكوناس، محقق و متخصص رشد و رفتار كودكان در مركز پزشكي كودكان استيون و الكساندرا كوهن نيويورك، سه علت از مهمترين عللي كه مادران مدت بيشتري به شيردهي كودكان خود ميپردازند شامل مزاياي تغذيه اي شيرمادر، ديگر مزاياي سلامتي شيرمادر و فرصت ايجاد پيوند اجتماعي قوي تر با نوزادانشان است.

محققان جهت بررسي نظر مادران درمورد 15 دليل مدت زمان بيشتر شيردهي تحقيقي بصورت آنلاين طراحي كردند كه شامل گزينه هاي بسيارمهم، مهم، تقريبا مهم و بي اهميت مي شود. اين تحقيق از طريق ايميل از سايت Le Leache League كه يك سازمان بين المللي حمايت از شيرمادر است، يا از طريق فيسبوك و اتاقهاي گفتگو بصورت آنلاين كه جهت حمايت از شيردهي مادري تدارك ديده شده است در اختيار مادران قرار داده شد.

در كنار مزاياي سلامتي و رابطه نزديك با كودك از ديگر علل شيردهي به كودكان بالاي يكسال مي توان به لذت شيردهي، حمايت همسر يا والدين، حمايت سازمان Le Leache Leagueو عدم نياز به خريد شيرخشك نام برد.

بنا به گفته اندرو ادزمن، پزشك و عضو اكادمي طب اطفال، رييس متخصصين رشد و رفتار كودكان در مركز پزشكي كودكان استيون و الكساندرا كوهن نيويورك، با وجوديكه مادران براحتي قادرند درباره تصميمشان براي شيردهي بيشتر با متخصصين كودكانشان و همچنين پزشكان خود صحبت كنند اما توصيه هاي متخصصين سلامتي كوچكترين تاثيري در تصميم آنها نداشته است.

 

 

منبع: آكادمي طب اطفال (American Academy of Pediatrics) – این مطلب توسط خانم حنانه يوسفی ، كارشناس ارشد مترجمی زبان انگليسی ترجمه شده و بصورت اختصاصی جهت انتشار در مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.

 

ScienceDaily

10/19/2014