AP_11_27_2012_33696595_L-638x425

بله اگرچه بنظر باور نکردنی میرسد ولی بر پایه  تحقیقات کوچکی که در ژاپن انجام گردید پژوهشگران اثبات کردند که دیابت نوع 2 قادر است به دیابت  نوع 1 تبدیل شود.وقتی  دیابت نوع 2 که یکی از بیماریهای مرسوم و شناخته شده در دنیا است  به عنوان یک بیماری خود ایمنی  به  عوض یک بیماری کاملاً متابولیک  مجددا وصف  شده است،  بیماری خود ایمنی قادر است  درهر موقعیت زمانی به علت کارکرد نادرست  سیستم  ایمنی بوجود آید

شاید شما هم درابتدا به این موضوع فکر کنید که این افراد درحقیقت  به دیابت LADAیا دیابت 1.5مبتلا بوده اند،یعنی ابتدا دیابت نوع 2 در این افراد ظاهر شده و با گذشت زمان دیابت آنها به دیابت نوع 1 تغییر کرده است اما نتایج این تحقیق کوچک بیانگر چیز دیگری است.

دیابت نوع 1.5چیست؟

 دیابت  نوع 1.5نه دیابت نوع یک است و نه دیابت نوع 2 بلکه چیزی ما بین این دو بیماری است  که غالباً درهنگام تشخیص بادیابت نوع 2 اشتباه گرفته می شود.

 LADAیا Latent Autoimmune Diabetes in Adultsبه اصطلاح دیابت نوع 1.5ده درصد افراد مبتلا به دیابت را از همه ی انواع شامل می شود و به دلیل ویژگی های ارثی خاص آن در زمان تشخیص با دیابت  نوع 2 اشتباه گرفته می شود:

·        به آهستگی  ودر طول ماهها تا سالها آغاز می شود.

·        درابتدای تشخیص به داروهای خوراکی پاسخ می دهد اما پس از 6 ماه بیمار نیاز به تزریق انسولین خواهدداشت.

·        سن شروع بیماری دربزرگسالی است.

·        این افراد نشانه هایی از مقاومت به انسولین  را دارند.

نکته ی جالب این است که این  زیر گروه از بیماران از دهه ی 70 میلادی که انجام آزمایش آنتی بادی علیه سلولهای جزایر امکان پذیر گردید، شناسایی شدند. در دیابت نوع 1 که یک بیماری اتوایمیون  است سیستم  ایمنی  بدن به سلولهای  جزایر در پانکراس حمله  می کند بنابراین  بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 آنتی بادی مثبت هستند اما درافراد مبتلا به دیابت  نوع 2 بجز تعداد کمی  که به بیماری LADAیا دیابت 1.5مبتلا هستند آنتی بادی مثبت نباید وجود داشته باشد.

 پژوهش انجام شده در ژاپن نشان می دهد  بیماری 6 شرکت  کننده ی این تحقیق  که در ابتدا  به دیابت  نوع 2 مبتلا بودند بطور متوسط  7.7ماه پس از تزریق انسولین به دیابت نوع  یک تبدیل شد. این تحقیقبا عنوان” insulin induced type 1 diabetes” در مجله ی FoodConsumerمنتشر گردید.

این مسئله  برای همه  سوالی برانگیخت : آیا انسولین  که خود یک داروی  شگفت انگیز وحیات بخش است سبب  واکنش ایمنی و تبدیل دیابت نوع 2 به یک می شود؟

 از آنجائیکه  تعداد افراد  شرکت  کننده دراین تحقیق  اندک است نتیجه گیری نهایی ازآن کار بسیار سختی است . اما این  تحقیق زمینه را برای انجام تحقیقات بزرگتر فراهم نموده است. دراین تحقیق  اشاره ای  به تغییر رژیم دارویی دیابت و اجتناب از  یک درمان  یا استفاده از درمان دیگر نشده است، اما تحقیقات  همیشه درحال کشف اطلاعات  بیشتر درمورد  داروها و چگونگی تعامل آنها با بدن ما هستند.

منبع- دیابت ما