graphic-fatty-liver

افرادي که در کودکي به کبد چرب مبتلا مي‌شوند، در بزرگسالي نيز قطعا اين بيماري با آنها خواهد بود. از طرف ديگر، کبد چرب در کودکي درمان دارويي ندارد

شاید تصور عموم مردم بر این باشد که چربی خون، فشار خون بالا، دیابت و کبد چرب بیماری‌های خاص بزرگسالان است، ولی تحقیقات به عمل آمده، عکس این مسئله را ثابت می‌کند!

دکتر سید مؤید علویان، فوق تخصص گوارش و کبد گفت: شیوع بالای سندروم متابولیک طی سال‌های اخیر در بین کودکان، موجب بروز مشکلاتی چون دیابت و حتی کبد چرب در بین کودکان است و این مشکلاتی است که انتظار می‌رود در سنین بزرگسالی مشاهده شود.
وی ادامه داد: طی تحقیقات صورت گرفته بین ۱۵۰ کودک بین ۶ ماهه تا ۱۵ ساله، معلوم شد با انجام سونوگرافی شکمی از این تعداد، ۲.۳ درصد این افراد، مبتلا به کبد چرب بودند.
دکتر علویان گفت: همچنین در تحقیقی که من و همکارانم در سال ۲۰۰۸ انجام دادیم و ۹۶۶ نفر که در سنین ۷ تا ۱۸ سال بودند، مورد بررسی قرار دادیم، معلوم شد در این دانش آموزان، شیوع غیرطبیعی آنزیم کبدی ALT،‌ در ۱.۸ درصد موارد و تغییرات کبد چرب طی سونوگرافی از کبد، ۷.۱ درصد گزارش شد.
این فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: طی این تحقیق، شیوع بالای فشارخون، چربی خون،‌ قندخون و سطح بالای انسولین در کودکان چاق به همراه سندروم متابولیک مشاهده گردید که این مسئله ریشه‌ی بسیاری از مشکلات طی بزرگسالی مثل فشارخون بالا، دیابت و کبد چرب است.
وی در پایان تأکید کرد: اصلاح الگوی زندگی کودکان و افزایش تحرک و فعالیت بدنی و پرهیز از مصرف غذاهای آماده و تنقلات ناسالم در جلوگیری از بروز این مشکلات موثر است.