sugar_substitute_10_things_to_remember_when_buying_a_sweetener_3

شیرین کننده های مصنوعی به عنوان اضافه کننده به مواد خوردنی است و در کل  دنیا به کار می روند و بعلاوه،‌دریافت آن در میان اشخاص چاق و لاغرمتداول است. استفاده از شیرین کننده های مصنوعی به انضمام یک رژیم غذایی سالم و مفید است، به هر حال تحقیقات موجود در این مورد نتایج متضادی دارند. پژوهش در یک مطالعه ی جدید نشان دادند که دریافت شیرین کننده های مصنوعی می توان از طریق تغییر فلور میکروبی روده موجب عدم تحمل به گلوکز شود. این شیرین کننده های مصنوعی عوارض جانبی مصرف آنتی بیوتیک ها را  در بدن ایجاد می کنند. یعنی بر سوخت و ساز اثرات مخربی دارند. این مطالعه بر روی مدل حیوانی انجام شد. محققین در این مطالعه سه نوع قند مصنوعی؛‌ساخارین- آسپارتام و ساکرالوز را در آب آشامیدنی موش ها ارزیابی کردند. همزمان با این محققین اثر فروکتوز- گلوکز و آب خالص را نیز در گروه های دیگر ارزیابی کردند. یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که دریافت شیرین کننده های مصنوعی می تواند از طریق تغییر مسیرهای سوخت و سازی میکروبی موجب افزایش حساسیت میزبان به ابتلای به بیماری های متابولیکی گردد. و نکته ی جالب این بود که اثر شیرین کننده های مصنوعی بر اختلاالات قند خون بیشتر از قندهای طبیعی بود. به طور کلی،‌محققین بر اساس نتایج این مطالعه پیشنهاد کردند که دریافت شیرین کننده های مصنوعی می تواند موجب عدم تحمل به گلوکز در افراد سالم شود. لذا،‌باید در زمینه دریافت زیاد و گسترده ی شیرین کننده های مصنوعی تجدید نظر شود. یافته های حاصل از این مطالعه در مجله ی Nature  منتشر شد.

منبع-yourdoctor