مواد نگهدارنده سوسیس و کالباس دانستنیهای تغذیه چربی های مضر تغذیه و سلامتی
با اینکه پزشکان همواره توصیه میکنند که سوسیس و کالباس نخورید، ولی این غذا طرفداران بسیارزیادی دارد. در این بخش با  متخصص داخلی درباره اینکه سوسیس و کالباس چه موادی دارد ،که سلامتی انسان را تهدید می کند گفتگو کردیم که باهم می خوانیم
دکتر ايرج خسرو نيا،محقق و متخصص داخلي در اين خصوص مي گويد:نيترات و نيتريت سديم به عنوان نگهدارنده سوسيس و کالباس اضافه مي شوند تا مانع رشد باکتري هاي خطرناکي مانند کلستريديوم بوتولينوم شوند.
وي افزود:همچنين اين مواد با ترکيب شدن با ميوگلوبولين و هموگلوبين گوشت،باعث ايجاد رنگ مطلوب صورتي رنگ در گوشت شده که به آن حالتي جذاب و تازه مي بخشد ،اگر چه به طور طبيعي گوشتي با اين مدت نگهداري نمي تواند چنين رنگي داشته باشد به علاوه شروع فاسد شدن را در گوشت به تأخير مي اندازد و باعث حفظ عطر و طعم ادويه ها ي آن مي شود.
وي هشدار مي دهد :نيترات و نيتريت مواد سرطان زايي هستند که وجود آنها در مواد غذايي تهديد کننده سلامت انسان هاست و مطالعات زيادي اثر سرطان زايي ترکيبات حاصل نيترات و نيتريت را در حيوانات آزمايشگاهي و حتي انسان ها به اثبات رسانده است.
به گفته وي،مشتقات مختلفي از اين ترکيبات در ماده غذايي با طي هضم و جذب در لوله گوارش ايجاد مي شود؛اين مشتقات و ترکيبات مختلف آن نيتروزوها هستند که به آساني شکل گرفته واکثر آنها سرطان زا هستند.خسرو نيا ادامه داد:بسياري از نيتروز آمين ها اختصاصاً در اندام هاي خاص در ايجاد تومورهاي بدخيم مؤثرند و حتي بسياري از اين ترکيبات از جفت نيز عبور مي کنند.مطالعات نشان داده است که احتمال ايجاد تومورهاي مغزي در نوزادان مادراني که طي دوران بارداري هفته اي يک بار يا بيشتر هات داگ مصرف مي کردند بيش از دو برابراست.وي گفت:بر اساس نتايج اين مطالعات ،کودکاني که در ماه بيش از 10 ساندويچ کالباس مصرف مي کردند ،9برابر بيشتر درمعرض خطر سرطان خون قرار داشتند.
دکتر ليلا آزاد بخت،متخصص تغذيه مرکز تحقيقات غدد درون ريز دانشگاه علوم پزشکي نيز افزود:سوسيس و کالباس ،چربي هاي اشباع و ترانس بالايي دارد و با جذب روغن طي سرخ کردن ،چربي آن بالاتر مي رود.
وي گفت:هر 30 گرم سوسيس (حدود يک سوسيس کوکتل)8 گرم چربي،19 ميلي گرم کلسترول و 320 ميلي گرم سديم دارد و کمتر از3 درصدآهن مورد نياز را تأمين مي کند.

5 1000
ارسال شده در 11 مرداد 1392 توسط با موضوع تغذیه | 9,659 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • سیستم شنوایی نوزاد و مکان های شلوغ
  • نحوه برخورد با بیماران پارانوئیدی
  • رفتار با همسر در میان جمع
  • خورد و خوراک در طولانی ترین شب سال
  • مفهوم شدت تمرين چیست؟
  • ترس از دستشویی رفتن در کودکان
  • از بین بردن دانه های سرسیاه روی دماغ
  • کمک به رفع افسردگی با کاهش وزن
  • محبوبترین ها

  • معالجه اندامها از طریق کف دست
  • فعال کردن مغز با مراقبه
  • ابتلا به سرطان های خطرناک با مصرف شکر
  • سرماخوردگی با تب یونجه چه فرقهایی دارد؟
  • هم اکنون خطر مبتلا شدن به سرطان را در خود کاهش دهید
  • تغییر سبک زندگی برای مقابله با آسیب های فصل زمستان
  • مواردی که هر خانمی باید برای حفظ سلامتی و جلوگیری از سرطان بداند!
  • روش های درمان مردان سرد مزاج
  • رپورتاژ

  • ایمپلنت؛ تنها جایگزین دندان از دست رفته
  • بیش از آن‌چه فکر می‌کنید از دندان‌هایتان کار می‌کشید!
  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • درمان افتادگی پلک به روش پلاسما
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما