مشاوره زیبایی
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
دکتر کمالی
دکتر کمالی
پوست مو و زیبایی
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر آرین دخت آزادمنش/ ساختمان پزشکان
دکتر آرین‌دخت آزادمنش
جراح دندان پزشک
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دکتر زهره سادات نوروززاده/ساختمان پزشکان
دکتر زهره سادات نوروززاده
جراح دندانپزشک
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
دکتر فراهانی/ ساختمان پزشکان
دکتر مهدی فراهانی
متخصص جراحی
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر زهره سادات نوروززاده/ساختمان پزشکان
دکتر زهره سادات نوروززاده
جراح دندانپزشک
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر شبنم شادابی/ساختمان پزشکان
دکتر شبنم شادابی
متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت
دکتر آرین دخت آزادمنش/ ساختمان پزشکان
دکتر آرین‌دخت آزادمنش
جراح دندان پزشک

mothers-giving-infants-solid-food-too-early-130325

بهتر است در ابتدا فرنی، حریره یا سوپ رقیق‌تر باشد و غلظت آن کمی از شیر مادر بیشتر باشد. به مرور می‌توان غلظت آن را بیشتر کرد و در ظرف مدت کوتاهی به غلظتی شبیه حلیم رساند که به آسانی از قاشق نریزد. هر چه غذا رقیق‌تر باشد کالری آن کمتر است.

برای تهیه فرنی از 2 روش زیر می توان استفاده كرد:

روش اول:

آرد برنج (یك قاشق مرباخوری سرصاف)

شكر (نصف قاشق مرباخوری سرصاف)

شیر (ترجیحا شیر مادر) (5 قاشق مربا خوری)

آرد برنج باید اول با كمی آب و شكر (به میزان فوق) كاملا پخته شود سپس 5 قاشق مرباخوری شیر اضافه گردد. قوام فرنی باید كمی بیشتر از شیر مادر باشد. اگر از شیری به جز شیر مادر استفاده می شود حتماً باید قبلا جوشانده شود.

روش دوم:

آرد (برنج یك قاشق مرباخوری سرصاف)

شكر (نصف قاشق مرباخوری سرصاف)

شیر پاستوریزه (120 سی سی، معادل نصف لیوان معمولی)

در این روش اول 120 سی سی شیر پاستوریزه را به مدت 10 دقیقه می جوشانند، سپس آب جوشیده خنك شده را به آن اضافه می كنند تا حجم شیر مجددا به 120 سی سی برسد بعد آرد و شكر را به شیر اضافه می كنند و مجدداً حرارت می دهند تا به قوام فرنی برسد.

توجه: منظور از یك قاشق مرباخوری، قاشقی است با گنجایش cc 5 مانند قاشق مدرج شربت های كودكان.

حریره بادام

طرز تهیه كاملا مشابه تهیه فرنی است و همراه با افزودن آرد و شكر یك قاشق مرباخوری بادام پوست گرفته و رنده شده ( یا آسیاب شده) نیز اضافه می شود.

برای سهولت كار و رعایت تنوع در غذای شیرخوار می توان یك روز در میان از فرنی و حریره بادام استفاده كرد.

سوپ

گوشت بدون چربی به اندازه یك تكه خورشتی (معمولا به اندازه یك تخم مرغ متوسط) به ترتیب اولویت و ارجحیت گوشت گوسفند، مرغ، گوساله.

برنج یك قاشق مربا خوری

هویج متوسط یك سوم

بعد از این كه گوشت كمی پخته شد برنج و هویج اضافه می شود. پس از پختن كامل، باید همه مواد سوپ را مخلوط و نرم كرد تا به غلظت فرنی برسد.

به عنوان مثال 3 نوع سوپ كه تنوع مواد غذایی در محتویات آن رعایت شده است ذكر می گردد.

گوشت مرغ، هویج، برنج، جعفری و سیب زمینی

گوشت گوسفند، لوبیا سبز، برنج، گشنیز و گوجه فرنگی

گوشت گوساله، كدو حلوایی، جعفری، سیب زمینی و گوجه فرنگی

اضافه كردن كمی پیاز رنده شده و خرد شده به سوپ برای رفع بوی مرغ یا گوشت اشكالی ندارد. همچنین افزودن چند قطره آب لیمو ترش تازه یا آب نارنج تازه به سوپ و غذای كودك هم آن را خوش طعم می كند و هم جذب آهن را افزایش می دهد.

توجه:

هر سه روز یك بار یك نوع سبزی به سوپ اضافه می شود: مانند جعفری، گشنیز، لوبیاسبز، كدوسبز، كرفس و …

به سوپ نباید نمك، شكر یا چاشنی اضافه كرد.

بهتر است كدو، كرفس و لوبیا سبز را اول پخته و بعد به سوپ اضافه كنند.

سبزی ها باید در آخرین لحظات پخت سوپ اضافه شود. در ظرف را نیز می بندند تا ویتامین های آن از بین نرود.

اسفناج تا یك سالگی مجاز نبوده و نباید به سوپ شیرخوار اضافه شود.

پوره سیب زمینی

یك سیب زمینی متوسط را بعد از شستن كامل با پوست می پزند. بعد از پخته شدن، پوست آن را جدا می كنند سپس سیب زمینی را همراه با یك قاشق مرباخوری كره یا روغن مایع نرم كرده، كم كم به آن شیر پاستوریزه كه قبلا جوشانده باشد اضافه می كنند تا به نرمی و غلظت دلخواه برسد.

پوره هویج

پوره هویج هم مثل پوره سیب زمینی تهیه می شود با این تفاوت كه اول یك هویج متوسط را كاملا شسته و پوست كنده و با كمی آب می پزند و بعد كره یا روغن و شیر را اضافه می كنند.

5 1000
ارسال شده در 8 آذر 1393 توسط با موضوع سلامت کودک
[bws_google_captcha]

تایید کنید که ربات نیستید !!!

دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x