19300

 افسردگی ماژور با 4 علامت از علایم تغییرات اشتها و وزن، تغییرات خواب و فعالیت، فقدان انرژی، احساس گناه، مشکل در تفکر و تصمیم گیری و افکار عودکننده مرگ یا خودکشی خود را نشان می دهد.

به گفته یکی از دانشمندان برجسته دانشگاه استونی بروک امریکا، «اختلال افسردگی ماژور» (MDD) را باید نوعی بیماری عفونی دانست.

 

دکتر «تروهان کانلی»، دانشیار روانشناسی و رادیولوژی این دانشگاه، معتقد است افسردگی ماژور می‌تواند ناشی از عفونت ویروسی، باکتریایی یا انگلی باشد. وی گذرگاه‌های احتمالی را پیشنهاد داده که این میکروارگانیسم‌ها از طریق آن‌ها می‌توانند در ابتلای فرد به افسردگی ماژور نقش داشته باشند.

این نوع افسردگی، بیماری بسیار شایعی است که 15 تا 20 درصد جمعیت‌های یک کشور در نقطه‌ای آن را تجربه می‌کنند. بازگشت این شرایط شایع بوده و درمان‌های آن نیز تغییر نکرده‌اند. همچنین، چون جوانب عاملی این بیماری به خوبی تعریف نشده‌اند، تحقیقات برای یافتن عوامل آن و کمک به ارتقای شیوه‌های درمانی ضروری‌اند.

کانلی معتقد است این افسردگی ماژور را باید عفونی‌ دانست و تحقیقات آتی باید به دنبال یافتن انگل‌ها، باکتری‌ها یا ویروسی‌هایی باشند که در بروز آن نقش دارند. وی در مقاله‌اش اعلام کرده بیماران مبتلا به این نوع افسردگی رفتارهای بیمارگونه‌ای مانند از دست‌دادن انرژی را از خود بروز می‌دهند و نشانگرهای زیستی التهابی در این شرایط نیز منشا مرتبط با بیماری را نشان می‌دهند.

این محقق در مقاله‌اش انگل‌ها، باکتری‌ها و ویروس‌هایی را توصیف می‌کند که انسان‌ها را به گونه‌ای عفونی می‌کنند که رفتار عاطفی‌شان را دستخوش تغییر می‌کند. «کانلی» همچنین بدن انسان‌ را به عنوان اکوسیستمی برای فعالیت میکروارگانیسم‌ها و ایفای نقش ژنتیکی توصیف می‌کند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، وی در نهایت بر اساس این شواهد، بررسی وسیع بیماران افسرده و پروتکل‌های مرتبط با بیماری عفونی را پیشنهاد می‌دهد تا از طریق آن‌ها بتوان ارتباط یا ماهیت سببی بیماری عفونی و افسردگی را تعیین کرد.

جزئیات این ادعای علمی در نشریه Biology of Mood & Anxiety Disorders قابل‌مشاهده است.