186731_134

در این بخش ،‌درباره مصرف تخم مرغ با متخصصین تغذیه  صحبت می کنیم.  توصیه آنهارا درباره سفیده تخم مرغ و زرده تخم مرغ می خوانیم. کدامیک برای سلامتی مفید هستند.

توصيه تمام متخصصان علم تغذيه و پزشكان اين است كه تا مي‌توانيد مواد غذایی با کیفیت‌تر بخورید. در این ميان انتخاب هم مسئله مهمي است،‌ براي مثال اگر براي صبحانه بخواهيد انتخاب كنيد كدام يك را انتخاب مي‌كنيد:یک تخم‌مرغ آب‌پز شده یا سفیده آن؟

كالري: سفيده تخم‌مرغ كالري كمتري دارد.

ميزان چربي: مثل كالري، چربي سفيده تخم‌مرغ از تخم‌مرغ كامل‌ كمتر است.

ميزان پروتئين: از اين لحاظ تخم‌مرغ كامل پروتئين بيشتري دارد اما ميزان پروتئين سفيده تخم‌مرغ هم درحد قابل قبولي است.

ميزان كلسترول: شايد اصلي‌ترين هراس درباره تخم‌مرغ در مورد ميزان كلسترول آن است. در واقع يك تخم‌مرغ كوچك به اندازه نصف ميزان مجاز روزانه مصرف انسان كلسترول دارد.
(اگر چربی خون شما بالاست بهتر است سفیده تخم‌مرغ بخورید)

آهن: تمام ذخاير آهن تخم‌مرغ در زرده آن است نه سفيده آن

فسفات: ميزان عنصر فسفر به اشكال مختلف (كه در سلامت استخوان‌هاي انسان نقش دارد) در تخم‌مرغ كامل بيشتر است.

روي: ميزان اين عنصر كه در تقويت سيستم ايمني بدن نقش دارد در سفيده تخم‌مرغ صفر است.

فولات: ميزان اين ويتامين كه در ساختار و شكل‌گيري سلول‌هاي خون مهم است هم در سفيده تخم‌مرغ نزديك به صفر است.

یک نکته: هم زرده و هم سفيده تخم‌مرغ منابع مناسبي از ويتامين‌ها هستند.

5

ويتامين A: ميزان ويتاميني كه در ديدن و بينايي انسان اهميت مي‌يابد در تخم‌مرغ كامل بيشتر است.

ويتامين D: اين ويتامين در جذب كلسيم و در نتيجه حفظ سلامت استخوان‌ها نقش دارد.

كولين: ميزان ماده‌اي كه نقش محافظتي در عملكرد قلب دارد در تخم‌مرغ كامل بسيار بالاست.
براساس اعلام موسسه ملي تغذيه ايالات‌متحده، حداكثر ميزان مصرف تخم‌مرغ هر فرد به اشكال مختلف طي روز بايد زير 400 گرم باشد.

لوتئين و گزانتين: اين تركيبات كه از خانواده كاروتنوئيدها هستند هم در سلامت بينايي انسان و هم در قالب آنتي‌اكسيدان‌هاي موثر در حفظ سلامت كلي بدن موثر هستند. البته ميزان توصيه شده مصرف براي اين مواد حدود 10 ميلي‌گرم در روز است.

نتيجه نهايي: برنده تخم‌مرغ كامل با نتيجه 9 به 3

نكته: بسياري از مواد مفيد و مغذي تخم‌مرغ در زرده آن وجود دارد. البته آنهايي كه سفيده تخم‌مرغ را جدا مي‌كنند و فقط آن را مي‌خورند كالري، چربي و كلسترول كمتري وارد بدن خود مي‌كنند و از اين جهت سود مي‌برند اما باتوجه به اهميت تمام مواد مغذي موجود در زرده تخم‌مرغ به نظر مي‌رسد بهترين كار اين است كه تخم‌مرغ كامل مصرف كنيد اما در مصرف آن رعايت اعتدال را داشته باشيد. مثلا حداكثر روزي يك عدد تخم‌مرغ مصرف كنيد.