میوه های حساسیت زا غذاهای ضد آلرژی غذاهای حساسیت زا ضد آلرژی چای سبز تشدید آلرژی

عوامل حساسیت زا بسیار گوناگونند. دربرخی نواحی گرده افشانی گیاهان در آغاز بهار انجام می شود، بنابراین در این قسمتها، آلرژی  فصلی  هم در همان وقت شروع می شود. احتمال دارد در برخی نواحی  به  علت آب و هوای منطقه و نوع گیاهان محیط، در پاییز  نشانه های آلرژی بوجود آید. حساسیت فصلی بیشتر با  آبریزش بینی و چشم، تنگی نفس، عطسه، سرفه، قرمزی چشم ها، خارش، کهیر و علایم دیگر همراه است. آلرژی در واقع عکس العمل شدید سیستم ایمنی، هنگام ورود یک ماده خارجی به بدن است. ورود مواد آلرژن به بدن موجب افزایش ترشح هیستامین می شود. هیستامین ماده ترشحی درون ریزی است که با تحریک اعصاب، پیام را در سراسر بدن منتشر کرده و موجب تحریک و برانگیختگی سیستم ایمنی می شود.

تنها راه درمان آلرژی دوری از ماده آلرژی زاست. درمان های دارویی تنها علایم آلرژی را کنترل کرده و درمان قطعی به شمار نمی روند.

در ادامه این مطلب به ارتباط آلرژی های فصلی با غذا می پردازیم. خوب است بدانید که بسیاری از غذاها ممکن است فقط تشدید کننده آلرژی باشند نه ایجاد کننده آن، یا اینکه برعکس برخی مواد غذایی باعث کاهش علایم آلرژی فصلی شوند نه درمان آن.

غذاهایی که آلرژی را تشدید می کنند
افراد مبتلا به آلرژی گرده گل ها و گیاهان ممکن است با مصرف میوه و سبزی تازه، دچار خارش و تورم  در ناحیه لب ها، زبان، گلو و سقف دهان شوند. شدت علایم در افراد مختلف متغیر است و معمولاً خطرناک نیست، اما ممکن است به ندرت واکنش های آنافیلاکسی (علایم شدید آلرژی که می تواند منجر به مرگ گردد) را باعث شود. معمولاً میوه ها و سبزیجات پخته توسط این افراد بهتر تحمل می شوند.
از جمله میوه و سبزی هایی که ممکن است آلرژی فصلی را در این افراد تشدید کنند و باعث خارش و تورم دهانی شوند عبارتند از سیب، هویج، کرفس، گوجه فرنگی، فندق، خربزه، موز، گیلاس، زردآلو و هلو. عدم مصرف یا مصرف کمتر این مواد شرایط بیمار را بهبود می بخشد.

غذاهای ضد آلرژی
مصرف برخی از مواد غذایی باعث تقویت و بهبود عملکرد سیستم ایمنی در مقابل آلرژی فصلی می شود.

غذاهای پر فیبر و ماست بخورید
طبق یافته های محققان دانشگاه میشیگان حفظ تعادل میکروبی روده افراد را در مقابل آلرژی فصلی و آسم محفاظت می کند. برای حفظ تعادل میکروبی دستگاه گوارش از غذاهای غنی از فیبر نظیر میوه ها، سبزیجات، غلات سبوس دار و مغزها استفاده کنید. ماست یکی دیگر از مواد غذایی مفید بر علیه آلرژی است. مطالعه بر روی 120 فرد بزرگسال توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان داد که مصرف 180 گرم ماست در روز، تعداد روزهایی که افراد دچار تب یونجه می شدند را کاهش داد، همچنین این افراد علایم آلرژیک کمتری را تجربه کردند.

چای سبز بنوشید
طبق یافته های محققان ژاپنی، چای سبز به دلیل داشتن متیلات اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) می تواند خواص ضد آلرژیک داشته باشد، لذا مصرف روزانه آن توسط محققان توصیه شده است.

اسیدهای چرب اُمگا-3 مصرف کنید
مطالعات نشان داده است که مصرف اسیدهای چرب امگا-3 می تواند بدن را علیه تولید بالای برخی آنتی بادی هایی که آلرژی را تشدید می کنند، محافظت نماید. علاوه بر این، امگا-3 خواص ضد التهابی نیز دارد که شدت علائم آلرژیک را کاهش می دهد. ماهی به خصوص انواع چرب آن، منبع غنی اسیدهای چرب امگا-3 است. علاوه بر ماهی های چرب، گردو و تخم کتان هم از منابع خوب، امگا 3 هستند.

منبع-http://www.seemorgh.com

5 1000
ارسال شده در 18 آذر 1393 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • تصاویر شیکر راکر
  • اولین اقدامات پس از کری ناگهانی
  • خستگی نشانه خوبی نیست
  • چین و چروک صورت را با این ماسک معجره آسا درمان کنید
  • دریافت کلسیم در دوران حاملگی
  • درمان بی خوابی برای مقابله با سکته مغزی
  • شفاف کردن موهای بور با رنگ های گیاهی
  • تاثیرات مختلف روغن های سالم بر بدن
  • محبوبترین ها

  • تامین انرژی بدن با مواد غذایی مناسب
  • 6 اشتباه هنگام درست کردن بلغور جو
  • 15 روش طلایی برای کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام (بخش اول)
  • 5 دلیل برای اینکه چرا باید مصرف نمک را کاهش دهیم
  • ایا می دانید با تغذیه درست می توان از عوارض واریس پیشگیری کرد؟
  • نیاز بدن به این املاح و ویتامین ها
  • با نوشیدن قهوه از مرگ حتمی نجات می یابید!
  • تخم مرغ و این توصیه های مهم و مفید
  • رپورتاژ

  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • چگونه دندانهای سالمتر و قوی‌تر داشته باشیم؟
  • خدمات جراحی لیزر و عروق دکتر محمدی توفیق
  • خدمات دندانپزشکی پیشرفته توسط دکتر فرهت مجید فر
  • کلینیک دندانپزشکی تخصصی دکتر حاجی زاده
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما