shutterstock_93070807

امروز مطلب مهمی درمورد استفاده از ابزار الکترونیکی مانند تلفن های هوشمند برایتان آورده ایم ،بهتر است بدانید با هربار لمس صفحه گوشی تان باعث واکنش و پیام های مختلف مغزتان می شوید و در طولانی مدت به آن آسیب های جدی وارد می کنید.

 به نظر می رسد این روزها برای بسیاری از ما زندگی بدون تلفن های هوشمند یا تبلت ها غیر ممکن است، وسایلی کوچک که اغلب ساعت ها توجه ما را به خودشان جلب می کنند. اما تا به حال فکر کرده اید که استفاده طولانی مدت از تلفن های هوشمند چه تأثیری بر مغز شما دارد؟ هیچ گاه گمان می کردید همین وسیله کوچک که تنها با حرکت یک انگشت ما را به دنیایی دیگر می برد موجب تغییر در ساختارهای مغزی می شود؟

حرکت دائم انگشتان دست بر روی صفحات حساس تلفن های هوشمند یا تبلت ها به صورت شگفت آوری فعالیت های مغزی ما را تغییر می دهند. آخرین تحقیقات انجام شده در دانشگاه زوریخ نشان داده است، مغز انسان به واسطه فعالیت های ساده ای که در طول روز انجام می دهد نه تنها شکل می گیرد بلکه تغییر هم می کند. یکی از مهم ترین وسایلی که نقش ویژه و غیر قابل انکاری در این فرآیند دارد تلفن های کوچک و حساسی است که در دست اغلب افراد دیده می شود.

در واقع آنچه که نواحی حسی مغز را تحریک می کند حرکت انگشتان بر روی صفحات این وسایل است، بالا و پایین کردن انگشتان بر روی صفحاتی که به پوست انسان حساس هستند باعث ارسال پیام های مختلفی به مغز انسان می شود. به همین دلیل نحوه عملکردی مغز آن دسته از افرادی که هنوز از تلفن های قدیمی استفاده می کنند با کسانی که به نلفن های هوشمند یا تبلت معتاد شده اند تفاوت دارد. طبیعتاً هر چه میزان استفاده از وسایل این چنینی در طول روز بیشتر باشد تغییراتی که در قشای مغز رخ می دهد بیشتر و بیشتر می شود.

این رابطه زمانی شدت بیشتری می یابد که فرد از انگشت شست خود برای باز و بسته کردن برنامه های تلفن همراهش استفاده کند. در نگاه اول این فرآیند کاملاً شبیه آن چیزی است که در مغز یک ویولنیست رخ می دهد. اما در اینجا خلاف وقتی که فردی نواختن ویولن را آغاز می کند سن اهمیت چندانی ندارد، علاوه بر این شواهدی مبنی بر وجود ارتباطی خطی میان نواختن ویولن و تغیرات مغزی دیده نمی شود. در هر صورت به صورت کاملاً شگفت آور و غیر قابل اجتنابی فناوری های دیجیتالی گیرنده های حسی مغز را به شدت تغییر می دهند.