y3hk7qjq-1343273811

متاسفانه با افزایش موارد ناهنجاری ژنتیکی علاوه بر اطلاع رسانی های فراوان توسط مسئولین باز هم شاهد معلولیت های مادرزادی زیادی در نوزادان ایرانی می شویم .این امر با آزمایشات و مراقبت های قبل از بارداری و یا ازدواج قابل پیشگیری است!

‘مجید مجرد’ روز شنبه در حاشیه ‘همایش نقش ژنتیک در پیشگیری از معلولیت های مادرزادی’ در جمع خبرنگاران افزود: ازدواج های خویشاوندی شامل ازدواج با فامیل نزدیک نظیر پسرعمو – دخترعمو، پسرخاله – دخترخاله و یا پسرعمه – دختردایی است.

این متخصص ژنتیک گفت: این در حالی است که در ازدواج های غیرفامیلی خطر ابتلا فرزندان به معلولیت های مادرزادی زیر سه درصد است.

وی افزود: اکنون در برخی استان های کشور مانند سیستان و بلوچستان، خوزستان و چهارمحال و بختیاری به دلیل رواج ازدواج های خویشاوندی تولد کودکانی با معلولیت های مادرزادی بالاتر از دیگر نقاط کشور است.

دکتر مجرد گفت: میزان معلولیت های مادرزادی در استان تهران به دلیل پایین بودن میزان ازدواج های فامیلی نسبت به سایر نقاط کشور پایین تر است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین اظهار داشت:بر اساس بررسی های انجام شده بین 30 تا 40 درصد ازدواج های صورت گرفته در خراسان رضوی فامیلی و خویشاوندی است.

وی همچنین مهمترین بیماری های ژنتیکی در ایران را شامل ‘تالاسمی، بیماری های قلبی و عروقی و عقب ماندگی های ذهنی’ عنوان کرد.

دکتر مجرد با اشاره به نقش مشاوره ژنتیک در پیشگیری از بیماری های مادرزادی افزود: ایران اکنون به لحاظ غربالگری و کنترل بیماری تالاسمی که یکی از اختلالات مادرزادی است به عنوان الگوی سازمان بهداشت جهانی در سطح منطقه مطرح است.

همایش ‘نقش ژنتیک در پیشگیری از معلولیت های مادرزادی’ با همکاری مرکز تحقیقات ژنتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اداره کل بهزیستی خراسان رضوی و بنیاد پیشگیری از معلولیت های مادرزادی و ژنتیک تا هفتم دی ماه در مشهد ادامه دارد