index.jpg48578

والدین عجولی که منتظر یادگیری هرچه سریع تر کودکشان برای رفتن به توالت هستند توجه داشته باشند که با اجبار و زورگویی و عدم تمایل فرزندشان اینکار امکان پذیر نخواهد بود و اثربالعکس خواهد گذاشت.

دکتر طاهره صبوری افزود: این کار باعث می‌شود که کودک از دستور شما سر باز زده و منجر به بروز مشکلات بعدی مانند بی‌اختیاری مکرر یا خیس کردن رختخواب شود.

وی تصریح کرد: کنترل ادرار در کودکان با میزان آماده بودن مغز، اعصاب و عضلات کودک ارتباط مستقیم دارد. هیچ دو کودکی کنترل ادرار را در یک سن به دست نمی‌آورند و اگر فکر می‌کنید کودک باید در زمانی که شما انتظار دارید ادرار خود را کنترل کند، کاملا در اشتباه هستید. منظور از آماده بودن کودک زمانی است که مغز، اعصاب و عضلات کودک به اندازه کافی رشد کرده باشند.

وی با اشاره به سن انتظار برای کنترل ادرار در کودکان، اظهار کرد: به ندرت ممکن است پیش از سن 15 تا 18 ماهگی اعصاب تکامل یافته باشند و عضلات به آنها پاسخ دهند. بنابراین قبل از این سن، از نشستن کودک بر روی لگن نباید انتظار نتایج مهمی را داشته باشید.

صبوری ادامه داد: کودک پیش از 15 ماهگی به سختی می‌تواند ادرار خود را حتی برای یک ثانیه نگه دارد، اگر هم شما را از اینکه می‌خواهد ادرار کند آگاه سازد باز هم نمی ‌تواند آن را آنقدر نگه دارد که او را به توالت برساند و این مشکل با افزایش طبیعی دفعات ادرار تا حدود 21 ماهگی پیچیده‌تر شده و تا سن 2.5 سالگی کودک قادر خواهد بود که ادرار خود را چهار تا پنج ساعت نگه دارد و از آن به بعد مدت زمان نگهداری طولانی‌تر خواهد بود.

این متخصص بیماری‌های کودکان و نوزادان در خصوص زمان آموزش توالت رفتن به کودکان، گفت: اگر مصمم باشید آموزش توالت رفتن را از سن پایین آغاز کنید احتمال بروز مشکلات بیشتر است و بیشترین اختلالات کنترل ادرار ناشی از مجبور کردن کودک به ماندن روی لگن و ادرار کردن است. بنابراین اشتیاق بیش از حد برای آموزش استفاده از لگن نداشته باشید.

صبوری با بیان اینکه اجازه دهید کودکتان با سرعت مخصوص به خودش رشد کند، افزود: هیچ راهی برای تسریع این روند وجود نداشته و تنها باید وقتی کودک نشان می‌دهد که می‌ خواهد ادرار کند به سرعت وارد عمل ‌شوید و سعی شود لگن یا توالت دم دست و قابل وصول باشد.

وی در خصوص راه ‌های کمک به کودک در کنترل ادرار، گفت: کودک را زیاد تحسین کنید، به کودک خود کمک کنید تا با امتناع از نوشیدن مایعات در ساعت پیش از خواب و ‌واداشتن او به ادرار کردن قبل از رفتن به رختخواب و پوشاندن لباس‌ خواب‌های راحت، شب‌ها تشک خود را خیس نکند.

صبوری تاکید کرد: اگر فکر می‌کنید کودک شما از نظر کنترل ادرار عقب است، برای بررسی و تشخیص علل احتمالی جسمانی با پزشک متخصص مشورت کنید.