shutterstock_100097123

تا به حال دچار گرفتگی صدا شده اید؟به دنیال علت آن هم بوده اید؟می خواهیم علل و عوامل مهم ایجاد آن و راههای رفع آن ها را باهم مرور کنیم.

سید جواد علوی کارشناس طب سنتی درباره گرفتگی صدا اظهار داشت: نقش گفتار در ارتباطات انسانی و انتقال از این طریق بر هیچ کس پوشیده نیست و مهمترین مسئله در این ارتباط تولید صداهای گفتاری و شنیدن این اصوات است.

به گفته وی در فرایند ارتباط کلامی صوت ابزاری است که نه تنها پیام را منتقل می‌کند بلکه بر معنا آن می‌افزاید, احساس گوینده را بیان می‌کند و می‌تواند پیام قوی تری را به شنونده انتقال دهد. مشکلات صوتی جزو شایع ترین مشکلات مراجعان به متخصصی گوش و حلق و بینی است که علل مختلف می‌تواند گرفتگی صدا را ایجاد کند.

این کارشناس طب سنتی ادامه داد: صوت علاوه بر اینکه بیان گر حالت‌های عاطفی, هیجانی و روانی گوینده است و می‌تواند حالت‌های جسمانی به ویزه وضعیت حنجره وی را نیز مشخص کند، حنجره و چین‌های صوتی به عنوان منابع صوتی در بدن انسان, گفتار وی را قابل شنیدن می‌سازد.

پُرخوری از علل گرفتگی صداست

علوی عنوان کرد: از دیدگاه طب سنتی  پُرخوری, مصرف غذاهای سرد, یخ, آب یخ, فلفل, غذاهای تند و شور و ترش, غذاهای سرخ کرده و فست فود, بادمجان و انگور, مواد کافئین دار, چای پر رنگ, کاکائو, قهوه, نوشابه های صنعتی, زیاده روی در مصرف گشنیز تازه, حبوبات و سایر غذاهای نفخ دار, مواد مخدر, دود سیگار, مواجهه شدن با گرد و غبار, مصرف برخی داروهایی مثل کورتیکواستروییدها, آسپرین, آنتی هیستامین‌ها و دکونژستان‌ها که به طور معمول در سرماخوردگی‌ها و آلرژی مصرف می‌شود و نیز داروهای بی‌حس کننده موضعی به دلیل اینکه همه باعث خشکی بیشتر تارهای صوتی و گرفتگی صدا می‌شود و همچنین حضور در اماکن سرد گرفتگی صدا را تشدید می‌کند.

پچ پچ کردن در زمان گرفتگی صدا ممنوع

وی با اشاره به اینکه رعایت سکوت را از مهمترین توصیه‌ها در گرفتگی صدا است, خاطرنشان کرد: سکوت باعث آرامش تارهای صوتی می‌شود و صحبت کردن باعث افزایش حرکت و اسپاسم حنجره و به دنبال آن تغییر بیشتر فرکانس صدا می‌شود و مهمتر از آن این است که پچ پچ کردن خود بسیار مضر است و در صورت لزوم باید بسیار آرام صحبت کرد.