open-uri20120709-20519-9u245f
در کودکانی که نارس متولد می شوند و دچار تولد زودهنگام و زودتر از موعد می شوند احتمال تنبلی چشم بسیار بالاست.

«گل‌نساء آقامحمدی» اظهار کرد: رشد و تکامل مرکز بینایی در مغز از دوران جنینی تا حدود 10 سالگی ادامه می‎یابد که حداکثر رشد آن تا پنج سال اول پس از تولد است. این در حالی است که در تکامل طبیعی دستگاه بینایی از دو چشم سالم دو تصویر در محل قشر مغز تشکیل می‌شود که این دو تصویر بر روی هم انطباق یافته و کودک سالم فقط یک تصویر را می‎بیند.
این مسئول ادامه داد: هر عاملی که باعث اشکال دید در یک یا دو چشم شود رشد و تکامل طبیعی دستگاه بینایی را متوقف می‎کند و در نتیجه در قشر مغز دو تصویر یکسان ایجاد می‌شود که یکی از آن‎ها طبیعی و دیگری مبهم است، از همین‌رو امکان دارد چشمی که از نظر ظاهری کاملاً سالم است بینایی کامل و طبیعی نداشته باشد و به اصطلاح پس از مدتی تنبل شود.
وی با تأکید بر اینکه معاینه چشم زیر سن طلایی پنج سال ضروریست، تصریح کرد: والدین باید در صورتی که فرزندشان به کاهش دید در یک یا هر دو چشم دچار شده و یا از عینک استفاده می‎کند سریعاً برای معاینه چشم به پایگاه‏‎های بهزیستی مراجعه کنند، چون هم‌اکنون شیوع تنبلی چشم در جهان نزدیک 5 درصد است که در سنین 4 تا 6 سالگی شایع‎تر است.
آقامحمدی با بیان اینکه هر چه سن کودک کمتر باشد شانس درمان بیشتر و مدت درمان کوتاه‌تر است، خاطرنشان کرد: برنامه پیشگیری از تنبلی چشم از اول آبان‌ماه در مهدهای کودک و پایگاه‏‌های بهزیستی آغاز شده و تا 15 آذرماه ادامه دارد، بنابراین والدین می‎توانند با کودک 3 تا 6 ساله خود جهت معاینه به این مراکز مراجعه کنند.