images.jpg254564

این نوع ماده مخدر باعث ابتلای فرد به جنون آنی می شود به گونه ای که فرد دچار حرکات غیر ارادی و بدون تعقل می شود و ممکن است آسیب های جبران ناپذیری به اطرافیانش وارد کند!

زهرا جلالی‌ن‍ژاد امروز در حاشیه اجرای طرح کارزار رسانه‌ای پیشگیری از سوء مصرف شیشه، بیان کرد: سوء مصرف شیشه یا مواد محرک موجب افزایش ترشحاتی در مغز می‌شود که اختلال در نسبت ترشح آنها در ایجاد بیماری‌هایی مانند افسردگی یا دوقطبی نقش اساسی را بازی می‌کند.

جلالی‌نژاد با اشاره به ماده مخدر شیشه که در حال حاضر در بازار قاچاق وجود دارد گفت: ماده مخدر شیشه‌ای که اکنون در بازار قاچاق مواد محرک ایران وجود دارد بیشتر بصورت کریستال‌های ریز مانند شکر است که در تکه‌های کوچک یک لوله پلاستیکی یا نی نوشابه جاسازی شده و سر و ته آن بسته می‌شود.

وی تصریح کرد: سوداگران مرگ برای عرضه این ماده خطرناک به جوانان از این شعار که شیشه حاوی مرفین نیست و مصرف آن اعتیاد به دنبال ندارد، مصرف آنرا تبلیغ می‌کنند که بسیاری از افراد ناآگاه خواسته یا ناخواسته در دام این ماده محرک گرفتار می‌شوند.

این روانشناس ادامه داد: واقعیت این است که شیشه یک ماده محرک بسیار اعتیاد آور است به گونه‌ای که در بسیاری از مقالات پزشکی قدرت اعتیاد زایی آنرا بیشتر از مواد محرکی مانند کوکائین می‌دانند.

جلالی‌ن‍ژاد خاطرنشان کرد: در حال حاضر درمان اعتیاد به شیشه و مواد محرک مشکل‌ترین درمان در زمینه درمان سوء مصرف مواد است که باید برای برطرف کردن این مشکل به صورت جدی اندیشه کرد.

وی با اشاره به چگونگی استعمال این ماده مخدر گفت: ماده مخدر شیشه به چهار صورت کشیدنی، استفاده از طریق بینی، خوردنی یا تزریق ممکن است مورد سوء مصرف قرار گیرد و برای کشیدن آن از پایپ شیشه‌ای و وسایلی از این دست استفاده می‌کنند.

کارشناس ارشد روانشناسی اضافه کرد: شیشه از ترکیبات آمفتامین یا مت آمفتامین در آزمایشگاه‌های غیر قانونی ساخته می‌شود و قرص اکستازی نیز از ترکیبات همین مواد است.

وی تصریح کرد: سوء مصرف شیشه ترشح دوپامین، سروتونین و نور اپی‌نفرین را در سیناپس‌های عصبی در مغز به شدت افزایش می‌دهد و منجر به تحریک سلول‌های مغز می‌شود و شخصی که به سوء مصرف شیشه روی می‌آورد در ابتدا علائم بسیار خوبی را تجربه می‌کند.

جلالی‌نژاد با اشاره به آثار سوء مصرف شیشه بیان کرد: در ابتدا سوء مصرف شیشه موجب می‌شود که تجربه‌های لذت بخش با شدت بیشتری احساس شوند، بدین سان که اگر شما از شنیدن یک موسیقی لذت می‌برید و محو آن می‌شوید شخصی که ماده محرک استفاده کرده است بر روی نت‌های آن موسیقی پا می‌گذارد و همراه با آن به پرواز در می‌آید.

این روانشناس با اشاره به دیگر تغییراتی که سوء مصرف شیشه در فرد به وجود می‌آورد، گفت: قدرت تمرکز و اعتماد به نفس در چنین فردی به شدت بالا می‌رود، خطر را از خود دور می‌داند و دل و جرات او بالا می‌رود.

وی با اشاره به خطرات رانندگی این فرد بیان کرد: چنین فردی در حال رانندگی به دلیل جرات بالایی که پیدا کرده است فاصله ایمن را در نظر نمی‌گیرد و با سرعت فراوان از یک منطقه محدود سبقت گرفته و جاده را محیط خطرناکی برای خود و دیگران تبدیل می‌کنند که اگر تصادف کنند تصادف‌های مرگباری را رقم خواهد زد.

جلالی‌ن‍ژاد دیگر حالات فردی که مصرف شیشه دارد را مورد توجه قرار داد و گفت: این افراد به یکباره بسیار مهربان و صمیمی می‌شوند و خلاقیتشان بالا می‌رود به گونه‌ای که اگر شخصی تا دیروز نمی‌توانست یک خط شعر حفظ کند به یکباره شاعر می‌شود و شعر می‌گوید.

وی دست و دلبازی بسیار را از دیگر حالات مصرف کننده ماده مخدر شیشه ذکر کرد و گفت: احتمال سوء استفاده مالی از این افراد به صورت وجود دارد.

این کارشناس ارشد روانشناسی در بخش پایانی سخنان خویش با تاکید بر اینکه حتی مصرف کم ماده مخدر شیشه عوارضی را به دنبال دارد خاطرنشان کرد: مصرف حتی مقدار کم شیشه منجر به بی‌خوابی می‌شود و اشتهای او به شدت کاهش پیدا می‌کند و دچار کاهش وزن شدید می‌شود.

جلالی‌نژاد یادآور شد: اطلاع رسانی صحیح به خانواده‌ها و فرهنگ‌سازی مناسب در مناطق پرخطر می‌تواند در نجات جان جوانان جامعه از چنگال سوداگران مرگ که مصرف شیشه را تبلیغ  می‌کنند موثر واقع شود.