index

سینوزیت از اختلالات مهم سیستم بویایی است که با زمینه هایی که فرد در بدنش دارد ایجاد می شود و باعث گرفتگی بینی و سردرد و ابتلا به عفونت های مخاط آن می شوئد.

 قهاری در رابطه با سینوزیت اظهار کرد: سینوس‌های حفره‌های توخالی هستند که داخل استخوان‌های صورت و جمجمه قرار دارند. فلسفه وجودی سینوس‌ها سبک شدن جمجمه است.
وی تصریح کرد: دو سینوس فکی در دو طرف گونه‌ها به سمت بینی، سینوس‌های پیشانی و سینوس‌های جمجمه در بدن وجود دارد که داخل این سینوس‌ها را همانند سایر حفره‌های بدن، مخاط‌ها پوشانده‌اند.
قهاری افزود: زمانی که مخاط داخل سینوس بر اثر عفونت‌های مختلف بینی یا لوزه‌ها عفونی شود، به این مبتلا شدن مخاط به عفونت‌ها سینوزیت گفته می‌شود.
فوق تخصص گوش، حلق و بینی خاطرنشان کرد: سینوزیت‌ها انواع و اقسام مختلفی شامل تورم ساده تا عفونت‌های چرکی و عفونت‌های مزمن دارد که در نوع مزمن آن، مخاط ضخیم و طولانی می‌شود که همه اینها با نام سینوزیت مطرح می‌شود و به فراخور درگیر شدن سینوس‌های مختلف با عناوین سینوزیت فکی، سینوزیت پیشانی و … نام می‌گیرد.
وی تأکید کرد: در بروز سینوزیت‌ها، سرما، آلودگی‌ هوا، آلرژی، تغذیه تأثیرگذار است و افرادی که در محل‌های پرگرد و غبار مانند داخل معادن کار می‌کنند، آمادگی ابتلا به سینوزیت دارند.
قهاری گفت: باید با زدن ماسک در مناطق آلوده، جلوگیری از سرماخوردگی، درمان آلرژی‌ها، همچنین تقویت بدن و درمان مناسب سرماخوردگی از بروز سینوزیت پیشگیری کرد.
این فوق تخصص گوش، حلق و بینی افزود: اگر این اقدامات پاسخ مناسب نداد و عفونت مخاط‌ها مزمن شد باید از جراحی استفاده کرد تا مشکل حل شود، اما این درمان صددرصدی نبوده و ممکن است در اثر عواملی مجدداً عود کند.
وی تأکید کرد: بینی به تمام این سینوس‌ها مرتبط است و این مخاط‌های عفونی از بینی خارج می‌شود، حال اگر راه‌های خروج مخاط‌ها مسدود شود سینوزیت بسیار دردناک شده و بیمار از سنگینی سر و … شکایت می‌کند.