index.jpg85686856

متاسفانه آمار بالای تعداد افرادی که درگیر مشکل افسردگی هستند نشان می هد که اکثریت این افراد را خانم ها تشکیل می دهند

مینا شعبانی  با اشاره به تحقیقاتی که در زمینه افسردگی در کشور صورت گرفته است، اظهار کرد: طی تحقیقات صورت گرفته میزان شیوع افسردگی در کشور هم‌سو با سایر کشورها پیش می‌رود و نمی‌توان گفت در کشور ما وضعیت ناخوشایندتر از سایر کشورهاست، ولی با این‌ حال باید توجه ویژه‌ای به این موضوع شود.

وی با اشاره به علائم افسردگی، افزود: علائم زیادی در این زمینه وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به اختلالات تغذیه، اختلالات خلقی، احساس لذت نبردن از فعالیت‌هایی که لذت‌بخش هستند، افکار بی‌ارزشی و یا اینکه فرد احساس گناهکاری داشته باشد، در صورتی‌ که تعدادی از این علائم در فرد مثبت باشد نشان‌دهنده افسرده بودن فرد است که باید درمان شود.

این متخصص روان‌پزشکی تصریح کرد: در صورتی‌ که تشخیص داده شود فرد دچار افسردگی شده است باید تحت درمان قرار گیرد که در کنار درمان‌های بالینی باید از درمان‌های دارویی هم استفاده کنند که در این راستا داروهای سالمی وجود دارند که نه خواب‌آور هستند و نه وابستگی ایجاد می‌کنند، در ضمن این داروها مادام‌العمر تجویز نمی‌شوند، بلکه برای یک مدت شش ‌ماهه تجویز شده و پس ‌از آن قطع می‌شود.

شعبانی با اشاره به روش‌های پیشگیری در این حوزه، یادآور شد: در خصوص بیماری افسردگی پیشگیری اولیه نداریم، چرا که در بعضی موارد زمینه ژنتیکی وجود دارد و عملاً کاری نمی‌توان کرد، ولی ما باید در زندگی استرس‌های بیرونی را کم کنیم و فشارهای روانی را تحت کنترل داشته باشیم، زیرا شاد بودن محیط اطراف تأثیر بسزایی در این خصوص دارد. همچنین افسردگی معمولاً از سن 40 سالگی شروع می‌شود، اما ممکن است پایین‌تر از 40 سالگی هم رخ دهد.