viral-exanthemsmodule-35-638
متاسفانه برخی کودکان با سندرم سرخچه مادرزادی به دنیا می آیند و این سندرم باعث ایجاد اختلالات زیادی در این نوزادان می شود

سرخچه مادرزادی یکی از ناهنجارترین عوامل شناخته شده است که علائم بسیاری از جمله اختلالات سیستم عصبی مرکزی، عقب‌ماندگی ذهنی و التهاب مغزی نخایی، بزرگی کبد و طحال، زردی، اختلالات استخوانی و عوارض چشمی دارد.
پروانه شکرچی‌زاده کارشناس بهداشت در گفتگو با ایمنا با اشاره به اینکه سرخجه مادرزادی یکی از ناهنجاری‌ترین عوامل شناخته شده است، بیان داشت: عفونت از ابتلای نوزاد متفاوت است.
وی گفت: حدود نیمی از مادران که فرزندشان مبتلا به سرخجه مادرزادی است، سابقه ابتلاء اخیر به سرخجه را دارند.
شکرچی‌زاده عنوان کرد: جنین ۸۰ درصد زنانی که در ۱۲ هفته اول دچار عفونت سرخجه با علائم پوستی شدند دچار عفونت مادرزادی شده و هر چه سن بارداری بیشتر باشد احتمال اینکه عفونت مادرزادی منجر به ناهنجاری شود کمتر است.
وی با بیان اینکه نوع تظاهرات بالینی سرخجه مادرزادی در ارتباط با زمان عفونت در مادر و تکامل اعضای جنین است، گفت: این مسئله می‌تواند شامل یک یا چند مورد از علائمی مانند ضایعات چشمی از جمله آب مروارید و آب سیاه مادرزادی، بیماری قلبی، کری و نیز عصبی که در واقع شایعترین نقص است، باشد.
این کارشناس بهداشت ادامه داد: اختلالات سیستم عصبی مرکزی، کوچکی جمجمه، تاخیر تکامل، عقب‌ماندگی ذهنی و التهاب مغزی نخایی، علائم پوستی به علت اختلالات انعقادی، بزرگی کبد و طحال و زردی، اختلالات استخوانی و عوارض چشمی نیز از دیگر علائم تظاهرات بالینی سرخجه مادرزادی است.
وی گفت: نوزادان دچار سرخجه مادرزادی ممکن است تا چند ماه ویروس را دفع کنند و جهت سایر کودکان و بالغین حساسی که با آنها در تماسند خطرناک باشند.
شکرچی‌زاده اظهار کرد: ممکن است علائم ابتلاء نوزاد در زمان تولد وجود نداشته باشد ولی بعدا حتی در دهه ۳-۲ زندگی علائم به صورت پیشرونده با عوارض مغزی، دیابت نوع ۱ بروز کند.
وی بیان داشت: تشخیص قبل از تولد در نیمه اول حاملگی آزمایش مایع آمنیوتیک و بافت جفتی و در سه ماهه دوم با استفاده از خون جنین مقدور است.