20-000-die-during-pregnancy-childbirth-every-year-report-1336856512-1626

زوج های جوان اکثرا به خاطر مشکل مالی در اوایل ازدواج و برای تثبیت شرایط زندگی بارداری شان را به تاخیر می اندازند و از حاملگی شان پیشگیری می کنند که این امر در صورت طولانی شدن منجر به افزایش خطر ناباروری در آنان می شود!

ماریا صادقی، ناباروری را عدم توانایی در بارداری پس از یک سال ازدواج بدون استفاده از روش‌های جلوگیری در زنان زیر 35 سال عنوان کرد و اظهار داشت: این زمان در زنان بالای 35 سال به 6 ماه کاهش می‌یابد، یعنی زنان بالای 35 سال در صورتی که پس از ازدواج از روش‌های جلوگیری استفاده نکنند باید بررسی شود.

وی افزود: طیف وسیعی از ناباروری شامل عدم توانایی در به پایان رساندن بارداری است.

دبیر انجمن علمی مامایی ایران ادامه داد: 15 تا 20 درصد زوج‌ها در کشور با مشکل ناباروری مواجه هستند که در این میان زنان و مردان هر کدام 40 درصد را به خود اختصاص می‌دهند و 20 درصد نیز بر اثر مشکلات هر دو ایجاد می‌شود.

علل ناباروری در زنان

صادقی گفت: اختلالات تخمک‌گذاری، انسداد لوله‌های فالوپ به علت بیماری های التهابی یا آندومترویوز، ناهنجاری های مادرزادی شامل اختلالات مربوط به رحم و سرویکس، سن بالای 35 سال، اختلالات هیپوتالاموس، هیپوفیز، آدرنال و تیروئید، بالا بودن سطح هورمون پرولاکتین، یائسگی زودرس و نارسایی تخمدان‌ها جزو علل ناباروری در زنان است.

وی افزود: در میان این عوامل مشکلات تخمک‌گذاری شایع‌تر است.

 علل ناباروری در مردان

دبیر انجمن علمی مامایی ایران اظهار داشت: علل متعددی موجب ناباروری در مردان می‌شود. مشکلات تولید اسپرم یا انتقال آن مهمترین علل ناباروری در مردان است. این موضوع می‌تواند تحت تأثیر علل هورمونی، بیماری‌های مزمن مانند سرطان، دیابت، جراحی‌های قلبی، بیماری‌های دوران کودکی مانند اوریون، فاکتورهای محیطی و سبک زندگی فرد قرار می‌گیرد.

وی افزود: به طور کل روش‌های درونی در باروری با تحریک تخمک‌گذاری، IUI،IVF-ICI، زیفت و گیفت است.

صادقی خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود زوج‌های جوان با توجه به افزایش آمار ناباروری در کشور، بارداری را به تعویق نیندازند و با تشخیص به موقع ناباروری و درمان مناسب زمینه فرزندآوری خود را فراهم کنند.

منبع: فارس