childless-problem-solution-250x250

برای رفع خلاءهای زندگی همیشه فرزند آوری راه درست و چاره کار نیست بلکه باید ابتدا مشکلات زندگی را برطرف کرد و سپس به فکر فرزند آوری افتاد.

یک روانپزشک گفت: فرزندآوری راهکاری مناسب برای حل مشکلات روحی، روانی و خانوادگی زوجین نیست.

دکتر لیلا جهانگرد، اولین شرط در فرزندآوری را توافق بین زوجین دانست و افزود: خانم‌ها نباید فکر کنند که بارداری و فرزندآوری باعث پیوند و ایجاد رابطه خوب با همسر می‌شود؛ چرا که اگر رابطه‌ها خوب نباشد با ورود نفر سوم نیز تغییری بوجود نخواهد آمد.

وی ادامه داد: مادران باید قبل از باردار شدن، مسیر صحیح را یاد گرفته و آگاهی خود را نسبت به بارداری افزایش دهند تا اضطراب و استرس را به جنین خود منتقل نکنند؛ چرا که با افزایش آگاهی میزان دقت و توجه به مسائل نیز افزایش خواهد یافت.

جهانگرد به زنان توصیه کرد که تا زمانی که شناخت کاملی از همسر خود نداشتند، اقدام به بارداری نکنند بلکه ابتدا باید مهارت‌های لازم زندگی را کسب و پس از آن با توافق زوجین تصمیم به فرزندآوری کنند.

وی ادامه داد: خانم‌هایی که تصمیم به بارداری می‌گیرند باید از نظر عقلی به بلوغ رسند تا در صورت مواجه شدن با مسائل گوناگون دچار مشکل نشوند.

جهانگرد در بخش دیگری از صحبت‌هایش شایع‌ترین بیماری به لحاظ اختلالات روان را استرس و افسردگی خواند و گفت: ضروری است تا خانم‌ها قبل از ازدواج با انجام مشاوره، در صورت بروز هر گونه مشکل، درمان شده یا بیماری خود را کنترل کنند. در غیر این صورت پزشکان نباید اجازه بارداری فرد را بدهند.

وی اضافه کرد: بعضی از بیماری ها احتیاج به درمان دارویی داشته و بعضی دیگر به راهنمایی و مشاوره نیاز دارد؛ هرچند که لذت مادر شدن عمیق ترین احساس رضایتمندی را در پی دارد.

این روانپزشک در پایان نقش ژنتیک را در شکل گیری شخصیت کودک مهم دانست و تصریح کرد: 55 درصد شخصیت کودک ژنتیکی و ذاتی، 35 درصد یادگیری و 10 درصد خطاهایی بوده که در ژنتیکی و یادگیری به وجود می‌آید.

 

ایسنا