images.jpg78687

این افراد که از اختلالات روحی و روانی رنج می برند نسبت به دیگران در جامعه از محرومیت های اجتماعی زیادی بی بهره می مانند و به گونه ای طرد می شوند.

ارسیا تقوااظهار داشت: مبتلایان به بیماری‌های اعصاب و روان علاوه بر درد بیماری با مشکلات متعددی مواجه‌اند یکی از این مشکلات انگ زدن و محروم  ساختن تدریجی خود از خدمات و مزایای اجتماعی است.

وی ادامه داد: با اینکه به نظر می‌رسد برچسب زدن تاثیر مخرب‌تری بر زنان دارد اما مردان هم در این مورد آسیب‌پذیر هستند.

تقوا گفت: گاهی می‌شنویم که دلیل این تردید مردان برای مراجعه را مشغله روزمره مردان ذکر می‌کنند و اینکه گمان می‌کنند  درمان در روند شغلی آنها تاثیر منفی می‌گذارد ؛در نتیجه درد بیماری را تحمل و این موضوع آن‌ها را مجبور می‌کند که شرایط و تبعات سخت‌تری را تحمل کنند.

وی افزود: مردانی که با اختلالات روانی مواجه‌اند دچار فرسودگی شغلی زودتری می‌شوند، در روابط بین فردی با اطرافیان و نزدیکان به مشکل برمی خورند، نشانه‌های جسمانی که به سلامت روان مرتبط است مانند بیماری‌های قلبی- عروقی و دستگاه گوارش در این افراد افزایش می‌یابد و همچنین دچار عدم تمرکز در امور زندگی و مهارت‌هایی مانند رانندگی می‌شوند.

این متخصص بهداشت روان ادامه داد: کاهش میزان بهره‌وری، خطاهای شغلی و افزایش ضریب خطا حین رانندگی جزو تبعات عدم پیگیری درمانی در افرادی است که به بهانه‌های مختلف از درمان خودداری می‌کنند.

تقوا گفت: گاه دیده می‌شود که این افراد به استفاده از موادی مانند سیگار و مواد مخدر به عنوان وسیله‌ای برای تسکین دردهای خود روی می‌آورند در حالی که با این روش نه تنها مشکل آن‌ها بهبود نمی‌یابد که این خود یک معضل جسمی روانی جدید ایجاد می‌کند.

وی افزود: این در حالی است که درمان موجب افزایش بهره‌وری فرد می‌شود،‌بنابراین توصیه می‌ شود مردان از درمان و ادامه روند آن نترسند.

این متخصص حوزه بهداشت روان اظهار داشت: مردانی که اختلالاتی مانند افسردگی،‌ اضطراب، وسواس و ترس‌های مرضی دارند، تحت درمان قرار نمی‌گیرند و با دلایلی مانند هزینه درمان و عوارض جانبی دنبال درمان نیستند منتظر تبعات آن باشند.

وی با ذکر این مطلب که در مطالعه ها دیده شده بیش از 85 درصد مردان معتقدند که دارو درمانی اعتیاد‌آور است، خاطر نشان کرد: این تفکر ابداً صحیح نیست و اگر مبتلایان به اختلالات روانی بپذیرند که با درمان نه تنها معتاد نمی‌شوند بلکه سلامتی خود را به دست خواهند آورد برای مراجعه به متخصصان حوزه بهداشت روان و دارو درمانی و روان درمانی تردید نمی‌کنند.

فارس