HinsdaleTopDentistsTechnology

علم دندانپزشکی روز به روز در حال پیشرفت است و تکنولوژی در این زمینه با رشد و توسعه روز افزون مواجه است در ادامه به برخی از این موفقیت ها اشاره می کنیم.

این مراجعه مداوم با توجه به هزینه های بالای خدمات دندانپزشکی و بیمه نبودن آن و دانستن این موضوع که باز هم مجبور خواهند بود به دندانپزشکی مراجعه کنند، برای مردم رضایت بخش نیست.
اکنون با اختراع و بکارگیری فناوری های جدید در مطب دیجیتالی، این امکان فراهم شده که با یک بار مراجعه، دیگر نیازی به مراجعه به دندانپزشک نباشد.
این مطب دیجیتالی از سوی دو محقق کشور به نام های مهران همتی و فرهاد قمی عملیاتی شده و اکنون به ارائه خدمات می پردازد.

** مطب دیجیتالی چیست؟
مهران همتی مسوول طرح این مطب دیجیتالی گفت: تا 10 سال پیش، پزشکان، عکس های رادیولوژی را زیر نور می دیدند، اما اکنون عکس ها را می توانند روی صفحه مانیتور خود نگاه کنند که این مساله به معنای دیجیتالی بودن نیست زیرا برای بررسی بافت پوسیده از چشم خود استفاده می کنیم.
وی افزود: اکنون نرم افزارهایی تهیه کرده ایم که بافت پوسیده را روی صفحه مانیتور بررسی کرده و تعیین می کند که دندان چند درصد از مواد معدنی خود را از دست داده است.
همتی ادامه می دهد: در حالت عادی فقط پوسیدگی های بیشتر از 35 درصد تشخیص داده می شود و بطور مثال اگر دندانی 25 درصد پوسیدگی داشته باشد با چشم عادی قابل تشخیص نیست و همانطور پوسیده داخل دهان باقی می ماند تا پوسیدگی آن بیشتر شود.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: بطور میانگین مردم هر سه سال یک بار باید به دندانپزشکی مراجعه کنند که دلیل آن به غیر از عدم توجه به بهداشت فردی، غافل شدن از عوامل تکنیکی است.
همتی به فرایند پردازش تصویر دندان ها اشاره کرد و گفت: با استفاده از طول موج های مختلف برای دستگاه لیزر می توان کاربری های متفاوتی برای آن تعریف کرد و مشکل دندان ها و لثه حتی مشکلات پیچیده را با آرامش بیشتر، درد کمتر و سرعت بیشتر برطرف کرد.
وی افزود: با استفاده از این مکانیسم از دندان پوسیده، عکس گرفته و برای جایگزینی بافت پوسیده، دندانی در کامپیوتر طراحی کرده و با ماشین تراش آن را می تراشیم و برای تهیه آن از سرامیک ظریف استفاده می کنیم؛ در این فرایندها امکان توزیع نیرو در رایانه تعریف و این دندان در دهان چسبانیده می شود.
وی خاطرنشان کرد: با پایان این فرایند اگر فرد بهداشت فردی را رعایت کند، دیگر نیازی به مراجعه برای درمان نداشته و فقط برای چکاپ های دوره ای یا پیشگیری یا درمان ناشی از ضربه به دندان مراجعه می کند.
این پژوهشگر تصریح کرد: تزریق بی حسی در مطب های دیجیتالی تحت کنترل سیستم های لیزری انجام می شود.
همتی درباره هزینه درمان پوسیدگی دندان در مطب دیجیتالی نیز گفت: هزینه های آن بالا است زیرا برای راه اندازی آن سرمایه گذاری میلیاردی شده و سازمان های دولتی نیز آن را حمایت نکرده اند.
وی افزود: سرعت عمل ترمیم خرابی دندان و جراحی آن بطور میانگین در مطب دیجیتال سه ساعت زمان می برد، در حالیکه در حالت عادی برای آن باید شش جلسه رفت و آمد کرد.
مهران همتی دارای تخصص های دندانپزشکی، مهندسی پزشکی، آی تی پزشکی و مربی بین المللی آموزش سیستم های دیجیتال است و طرح خود را در مرکز رشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حمایت شرکت فرازیست مواد کیمیا به پایان رسانده است.

ایرنا