male-infertility

سیگار موجب کاهش جریان خون در محل شکستگی و عمل جراحی میشود و میزان اکسیژن خون را هم کاهش میدهد. این تاثیرات موجب کم شدن توانایی زخم و همچنین شکستگی در بهبود شده و همچنین احتمال عفونت زخم را هم بیشتر میکند.

 

سیگاری هایی که در شش هفته اول بعد از جراحی شکستگی، سیگار کشیدن خود را قطع کرده اند شکستگی شان زودتر جوش خورده و عوارض کمتری نسبت به کسانی دارند که به سیگار کشیدن خود ادامه میدهند. این نتیجه تحقیقی است که نتیجه آن در مجله جراحی استخوان و مفصل The Journal of Bone and Joint Surgery  JBJS چاپ شده است.

بر اساس این تحقیق ریسک عوارض بعد از جراحی در این بیماران به نصف کاهش میابد. گرچه مطالعات قبلی نشان داده است که قطع سیگار کشیدن قبل از انجام جراحی موجب بهبود بهتر و کاهش عوارض احتمالی میشود ولی این مطالعه تاثیر قطع سیگار کشیدن را در دوره بعد از جراحی هم تایید میکند.

در اعمال جراحی الکتیو که از قبل برنامه ریزی شده است میتوان قبل از انجام جراحی بیمار را ترغیب کرد تا سیگار کشیدن خود را قطع کند ولی در جراحی های اورژانس این کار عملی نیست و این نتیجه که قطع سیگار حتی بعد از جراحی میتواند بهبودی را بهتر کرده و عوارض را کاهش دهد خبر خوبی است و اهمیت تلاش کادر درمانی در کمک به بیماران برای قطع مصرف سیگار را بیشتر نشان میدهد.

تحقیقات نشان داده است که تقریبا همه سیگاری ها دوست دارند به طریقی این عادت خود را کنار بگذارند و این نکته که قطع سیگار قبل و یا حتی بعد از جراحی به بهبود آنها کمک میکند میتواند آنها را ترغیب کند تا حداقل برای چند هفته هم که شده سیگار خود را کنار بگذارند. بسیاری از بیماران بعد از این چند هفته دیگر لب به سیگار نخواهند گذاشت.

“دکتر مهرداد منصوری”

منبع-ایران ارتوپد