Little boy touching water the fountain

فصل گرما در راه است و می توان از این فرصت استفاده کرد و کودکان را به شنا و آببازی ترغیب کرد چون این قبیل سرگرمی ها موجب افزایش خلاقیت اطفال می شوند!

 گرچه فصل تابستان بهترین زمان برای آب بازی کودک شماست ولی آب بازی، تنها مختص تابستان نیست؛ در بهار و پاییز هم آب بازی بسیار لذتبخش است، زیرا در این فصل ها گل و لای و گودال های پر از آب، همه جا یافت می شود و والدین می توانند با رعایت نکات بهداشتی و ایمنی، فرصت بازی در این محیط را نیز برای آنها فراهم نمایند.

فصل گرم تابستان در راه است و بازی با آب، یکی از مهمترین و لذتبخش ترین بازی هایی است که کودکان می توانند انجام دهند. آب بازی یکی از بهترین بازی های کودکان است و آنها می توانند بدون آنکه ابراز ناراحتی کنند یا از انجام آن خسته شوند، ساعت های طولانی به آب بازی بپردازند؛ آنها گاه با دستان کوچک خود به سطح آب می کوبند و از پاشیدن قطرات آب به سر و صورت خود احساس وجد می کنند و گاهی اسباب بازی های خود را با آب می شویند و بالا و پایین رفتنآنها را در آب، به دقت نظاره می کنند. در این مقاله قصد داریم به بیان برخی از خواص آب بازی در روند کشف استعدادها و خلاقیت های کودکان بپردازیم:

1. آب بازی، تقویت کننده خلاقیت و ابتکار کودک
از خواص آب بازی، تحریک قوه خلاقیت کودکان است. آب بازی کردن فرصتی برای آنها فراهم می آورد که در آن، قوه خلاقیت خود را پرورش می دهند. در این بین، وظیفه والدین، بسیار سنگین و حساس است. والدین همانگونه که در بند اول گفته شد، باید وسایل مختلفی در اختیار کودکقرار دهند و زمینه کشف استعدادهای او را فراهم نمایند.

آنان می توانند به جای آن که خارج از محیط بازی با یک حوله، منتظر خسته شدن کودک و بیرون آمدن او از آب باشند، در کنار او و همراه با او، زمینه کشف موقعیت های جدید بیشتری را برای کودک فراهم نمایند. کودکان نیز می توانند آزمایش های گوناگونی را در آب انجامدهند. آزمایش چگونگی معلق ماندن یک وسیله بر روی آب، چگونگی فرو رفتن وسایل دیگر در آب، شستن یک تکه پارچه با آب، جذب شدن آب در یک اسفنج، ریختن آب در یک نایلون و تغییر شکل دادن نایلون با حرکت دادن آن، توجه به بی رنگ بودن آب، حل شدن برخی مواد در آب و برعکس حل نشدن برخی دیگر و بسیاری از آزمایش های مشابه، می تواند تاثیر بسیار زیادی در تقویت خلاقیت کودک داشته باشد؛ پس با حوصله و وسواس بیشتر، اجازه بدهید کودکتان آزمایش های بیشتری انجام دهد.

2. آب بازی، آرامش بخش کودکان
آب، مایعی آرامش بخش برای همه افراد است و کودکان نیز در آب، احساس آرامش می کنند. اگر کودک در تمام طول روز، بدخلق باشد و در کل، روز غیرقابل تحملی را سپری کرده باشد، می توانیم با پر کردن یک وان یا لگن از آبی با دمای مناسب و گذاشتن کودک در آن، آرامش او را دوباره تامین کنیم. آب بازی الزاما نیازمند وسایل جانبی دیگری نیست، ولی چنانچه در هنگام آب بازی کودک، وسایل دیگری نیز در اختیار او بگذاریم، هم سرگرمتر می شود و هم تاثیری مستقیم بر خلاقیت وی و کشف استعدادهای درونی او خواهد داشت.

والدین می توانند با مقداری وسایل ساده از قبیل عروسک، قیف، قاشق و سایر وسایل مشابه، علاوه بر تقویت هوش کودک خود، محیط آب را برای او آرامش بخش تر نمایند. والدین باید در انتخاب وسایل دقت کنند؛ پیشنهاد می شود این وسایل ترکیبی از وسایلی که بر روی آن می مانند و وسایلی که در آب فرو می روند باشد.

3. آب بازی عامل رشد عاطفی و هیجانی کودک
کودکان عاشق آب بازی هستند. شاید این برای والدین هم سوال باشد که چرا کودکآنها ساعت ها در آب می ماندو هیچ اعتراضی نمی کند، یا چرا این محیط برای او خسته کننده و تکراری نمی شود.

نکته این است که در هنگام آب بازی،کودک تنش های خود را کاهش می دهد و به آرامشی رؤیایی دست می یابد. آب بازی به او احساس قدرت می دهد و کنجکاوی او را تحریک می کند و راه کشف ناشناخته ها را پیش روی او باز می کند. از لحاظ روانی و عاطفی هم کودک می تواند در محیط آب بیشتر فعالیت کندو بدین ترتیب،انرژی نهفته خود را آزاد نماید؛ دختربچه ها می توانند عروسک خود را بشویند و از لحاظ عاطفی از انجام این کار لذت ببرند، پسربچه ها هم با دست و پا زدن در آب، انرژی خود را تخلیه می کنند.

4. آب بازی، موجب رشد اجتماعی کودک
یکی از مهمترین خواصت آب بازی برای کودکان، رشد اجتماعی کودک است. کودکان به هنگام آب بازی فرا می گیرند که چگونه با دیگران ارتباطی مؤثر برقرار کنند. آب بازی می تواند حس تعاون، همکاری، مشارکت، اطاعت از قوانین و مقررات، رعایت نوبت و انعطاف پذیری را در کودک تقویت کند.

والدین باید کودک را در تمامیاموری که در خانه با آب انجام می دهند، سهیم کنند؛ برای نمونه، کودک می تواند برای کمک به والدین خود، لباس ها را آب کشی کند و یا حتی ظروف کوچک ملامین و پلاستیکی را بشوید. اگر کودک این کارها را به طور ناقص انجام می دهد، ناراحت نشوید، زیرا انجام کارهایی از این قبیل حتی به طور ناقص، تاثیری فوق العاده بر رشد اجتماعی کودک شما خواهد داشت.

5. آب بازی، عامل رشدگویایی و افزایش دایره لغات
یکی از مهمترین نیازهای کودکان، قدرت بیان خواسته ها از طریق سخن گفتن است. در واقع برای اینکه کودک شما بتواند در جامعه، نقش مؤثری ایفا نماید، باید قادر به درک معانی مشترک کلمات و ساختار زبان باشد تا نیازهای زبانی خود را برآورده سازد.

یکی از تاثیرات آب بازی بر کودکان، ارتقای قدرت سخنوری و افزایش دایره لغات آنان است. کودکان از طریق آب بازی، با کلمات جدیدی آشنا می شوند و با به کار بردن این کلمات، دایره لغات آنان گسترش می یابد؛ آنها با لغاتی مانند آب، قطره، زلال، گرم، سرد، خنک، داغ، خیس، تر، خشک، سطح، کف، نم و بسیاری از کلمات دیگر آشنا می شوند.

والدین باید دقت کنندکه وقتی کودک نوپای آنها این تجربه عملی را کسب می کند، از کلمات مناسبی برای گفتگو با او استفاده نمایند. آنها باید درباره آب و خواص آن با کودک خود گفتگو کنند. گفتگو با کودک می تواند راجع به موضوعاتی مانند پخش شدن آب، خواص آن و موضوعاتی از این قبیل باشد.

حتی والدین می توانند درمورد آب برای کودک خودداستان تعریف کنند.

راز