weightless

کروم، از مواد معدنی  مفیدی است که درباره فواید آن بر سلامت بدن مطالب کمی وجود دارد. تاثیر مهم اصلی این ماده باارزش، بالا بردن تاثیر انسولین و کنترل بهتر قند خون بیان شده است.

این عنصر به صورت مکمل ساخته شده و بهترین نوع آن پیکولینات است که بالاترین جذب را دارد.این محصول، بسیار خالص و عاری از هرگونه مواد نگهدارنده است.بعضی از افراد از این عنصر، برای افزایش حجم عضله استفاده می کنند.

موثرترین کارایی کروم، جلوگیری از ترشح کورتیزول است و همانطور که می دانید، ترشح کورتیزول که در نتیجه تحمیل استرس بر بدن صورت می گیرد، موجب تخریب عضلات خواهد شد.

عملکرد عنصر کروم در لاغری و تناسب اندام

-کروم می تواند حتی در مواردی که بدن تحرک خاصی ندارد، به سوختن چربی ها کمک کند.به عبارتی، افرادی که بنا به هر دلیلی نمی توانند ورزش کنند یا تحرک کافی داشته باشند، می توانند از این عنصر برای سوزاندن چربی های اضافه بدن کمک بگیرند.

-این عنصر علاوه بر چربی سوزی موثر، اشتهای فرد را کنترل کرده و موجب کاهش وزن و تناسب اندام فرد می شود.

-در ضمن این ماده معدنی، موجب حمل پروتئین مصرفی به بافت های مورد نیاز خواهد شد.

– مصرف این عنصر کمیاب، در سلامت قلب و عروق بسیار موثر خواهد بود.

– کروم باعث کاهش سطح گلوگز و افزایش حساسیت نسبت به انسولین می شود.

البته به خاطر داشته باشید که مصرف این عنصر، ولع مصرف شیرینی جات و مواد قندی را کم خواهد کرد.

بر اساس مطالعات انجام شده بر روی این مکمل، پزوهشگران به این نتیجه رسیدند که کروم برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ هم بسیار مفید است.

بهترین زمان مصرف کروم

کروم به طور خاص کروم سه ظرفیتی به عنوان یک عنصر کمیاب ضروری توسط برخی افراد به عنوان مکمل استفاده می شود. شاید مهمتر از همه، کروم با ایجاد ترکیبی در بدن به نظر می رسد اثرات انسولین را افزایش داده و سطح گلوکز را کاهش می دهد.

به گزارش وب ام دی، با این حال، خطراتی پیرامون مصرف آن وجود دراد که استفاده از آن را تا حدودی بحث برانگیز می کند.

بیشتر بخوانید:آرد سمولینا چیست؟

چرا افراد کروم مصرف می کنند؟

برخی از مطالعات نشان می دهند مکمل های کروم برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و مقاومت به انسولین (پیش دیابت) مفید است. شواهد خوبی وجود دارد که نشان می دهد کروم سطح گلوکز را کاهش داده و حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد، اگرچه همه مطالعات با این نظر موافق نیستند.

کمبو کروم به طور معمول فقط در صورت تغذیه ضعیف فرد قابل مشاهده است. مطالعات دیگر نیز نشان می دهند کروم به درمان  سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) که با مقاومت نسبت به انسولین ارتباط دارد نیز کمک می کند.

علاوه بر این، مکمل های کروم به دلیل تاثیر آنها بر کلسترول، خطر بیماری های قلبی، اختلالات روانی، بیماری پارکینسون و سایر شرایط مورد مطالعه قرار گرفته اند. با این حال، نتایج مطالعه متناقض یا مبهم بوده است.

برخی از افراد از مکمل های کروم برای عضله سازی یا کاهش وزن استفاده می کنند. برخی از مطالعات روی کروم این مزایا را نشان می دهند، اما برخی دیگر چنین نیستند.

چه مقدار کروم باید مصرف شود؟

کارشناسان نمی دانند افراد به چه میزان کروم نیاز دارند، بنابراین هیچ میزان توصیه شده ای برای مصرف آن وجود ندارد. در عوض  متخصصان حداقل مقدار کروم دریافتی توسط افراد را شرح می دهند:

مصرف میزان مناسب کروم

زنان 19 تا 50 ساله: 25 میکروگرم در روز

زنان 51 سال به بالا: 20 میکروگرم در روز

مردان 19 تا 50 ساله: 35 میکروگرم در روز

مردان 51 سال به بالا: 30 میکروگرم در روز

بسیاری از افراد کروم بیشتری از این دوزها دریافت می کنند. با این حال، هیچ فردی به طور دقیق نمی داند چقدر بیشتر گزینه ایمنی محسوب می شود. برخی از محققان پیشنهاد می کنند هزار میکروگرم در روز باید حد بالایی در نظر گرفته شود. مصرف دوزهای بیش از حد کروم حساسیت نسبت به انسولین را تشدید می کند.

دوزهای مورد استفاده در مطالعات بالینی متفاوت است. به عنوان مثال، برای دیابت، افراد روزانه 200 تا هزار میکروگرم دو تا سه بار در روز مصرف کرده اند. بهترین و موثرترین زمان برای مصرف کروم مصرف یک عدد قرص به طور روزانه همراه غذا است.

منابع خوراکی کروم

بوقلمون، تخم مرغ، جگر سیاه، کلم بروکلی و غلات سبوس دار، منبع بسیار مفیدی برای این عنصر عالی محسوب می شوند.

دوز قرص مصرفی کروم

بهتر است حتما با صلاحدید پزشک از این مکمل استفاده کنید.مصرف بیش از یک قرص توصیه نمی شود.

سوال: برای جلوگیری از ولع مواد قندی پس از مصرف این عنصر چه باید کرد؟

پاسخ: با مصرف کرومیوم، ذخایر قندی کاهش می یابد.برای رفع میل شدید به مواد قندی می توانید از مواد غذایی مفیدی مثل انجیر خشک، خرمای خشک یا مویز استفاده کنید.البته توجه داشته باشید که در مصرف  این مواد هم نباید به هیچ وجه افراط کرد.به میزانی از این مواد مصرف کنید که میل به شیرینی در شما کاهش یافته و فقط قند خون تامین شود.

بیشتر بخوانید:عوامل خطرناک ابتلا به دیابت نوع 2 چیست؟

آیا کروم به طور طبیعی از مواد غذایی دریافت می شود؟

اکثر مردم از مواد غذایی به اندازه کافی کروم دریافت می کنند. مواد غذایی منابع خوب کروم عبارتند از:

سبزی هایی مانند کلم بروکلی، سیب زمینی و لوبیا سبز

محصولات غلات کامل

گوشت گاو و مرغ

میوه ها از جمله سیب، موز و آب انگور

شیر و محصولات لبنی

مصرف کروم چه خطراتی دارد؟

اثرات جانبی: به نظر می رسد مصرف کروم عوارض جانبی کمی دارد. برخی گزارش ها نشان می دهند کروم برخی اوقات باعث ضربان نامنظم قلب، اختلالات خواب، سردرد، تغییرات خلقی و واکنش های آلرژیک می شود. کروم خطر آسیب کلیه یا کبدی را افزایش می دهد. در صورت ابتلا به بیماری کلیوی یا کبدی بدون مشورت با پزشک کروم مصرف نکنید.

فعل و انفعالات: از آنجایی که کروم بر سطح قند خون تاثیر می گذارد، بسیار مهم است افراد مصرف کننده داروهای دیابت مانند انسولین فقط تحت نظر پزشک از کروم استفاده کند، همچنین کروم با داروهایی مانند آنتی اسیدها، داروهای برگشت اسید، کورتیکواستروئیدها، مسدود کننده های بتا، انسولین، داروهای تیروئید و مسکن های داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی تداخل ایجاد کند. این تداخلات باعث جذب ضعیف کروم می شود یا اثر داروی دیگر را تقویت می کند.

خطرات: زنان باردار و شیرده نباید مکمل کروم مصرف کنند. برای کودکان  نیز با پزشک مشورت کنید. برخی از متخصصان توصیه می کنند هیچ فردی نباید بیش از 200 میکروگرم در روز بدون توصیه پزشک کروم مصرف کند. موسسه پزشکی سطح قابل قبول مصرف بالایی را تعیین نکرده است زیرا بروز عوارض جانبی جدی با مصرف زیاد کروم مشاهده شده است.

 

سوال: بهترین زمان مصرف این مکمل په ساعتی در روز است؟

پاسخ: بهترین و موثرترین زمان برای مصرف این مکمل، روزانه یک قرص همراه با غذا است.

مترجم: الهه زارعی