salt

به توصیه پژوهشگران استفاده از نمک به مقدار زیاد در غذا که بجز ایران در کشورهای دیگر هم رایج است می‌تواند بلوغ را به عقب بیندازد.همین به عقب افتادن بلوغ با  ناهنجاری های رفتاری، اضطراب و کاهش قدرت باروری همراه است.  دانشگاه ویومینگ آمریکا پس از زیر نظر گرفتن موش‌هایی که مقدار دریافت نمک غذایی‌شان ۴-۳ برابر حد استاندارد بود متوجه تاخیر در بروز علائم بلوغ در موش‌ها شدند. به گفته محققان مصرف بالای نمک و چربی روی دستگاه باروری انسان اثر منفی می‌گذارد. مصرف غذاهای چرب حتی بدون نمک یا مصرف نمک زیاد در بروز علائم بلوغ تاخیر ایجاد می‌کند و این موضوع عوارض جبران‌ناپذیری بر جای می‌گذارد. البته حذف کامل نمک نیز راه کار مناسبی نیست زیرا بدن به نمک برای رسیدن به مرحله بلوغ نیاز دارد و حتی مطالعه روی موش‌ها نشان داده آن دسته که به کل نمک از برنامه غذایی‌شان حذف می‌شود دچار دیرکرد در بلوغ می‌شوند. به گفته سازمان جهانی بهداشت میزان استاندارد نمک مصرفی باید حدود ۲ هزار میلی‌گرم یعنی کمی کمتر از یک قاشق چایخوری در روز باشد که البته بنا به نظر محققان دانشگاه واشینگتون کمی غیرمنطقی است و برای ایجاد تغییر بهتر است ابتدا کارخانجات تولیدکننده مواد غذایی صنعتی را مجبور به کاهش استفاده از نمک کنیم. مشروح این نتایج در British medical journal منتشر شده است.

منبع : www.salamdr.com