baby-clothing

بهتر است در هنگام انتخاب لباس برای فرزندتان نظر وی را بپرسید و وی را در این زمینه آزاد بگذارید تا خودش تصمیم بگیرد و اینگونه اعتماد به نفس وی را تقویت کنید.

یک فوق تخصص روان‌پزشکی کودک و نوجوان با اشاره به اینکه سن 2 سالگی بهترین زمان برای آغاز استقلال‌طلبی در کودکان است و از 3 سالگی به بعد، آن‌ها احساس استقلال‌طلبی بیشتری می‌کنند، گفت: «والدین در این سنین می‌توانند با پرسیدن نظر کودک درباره موضوعاتی که مربوط به او است، باعث تقویت حس اعتمادبه‌نفس و خودکفایتی در آن‌ها شوند.»

دکتر کتایون رازجویان در این باره اظهار داشت: «والدین باید اجازه بدهند فرزندشان ابراز وجود کند. بنابراین بهتر است نظر او را در موضوعاتی که مربوط به کودک است، بدانند. مثلاً نظر او را راجع به رنگ و طرح لباس یا وسایل مورد علاقه‌شان مثل اسباب‌بازی و… بپرسند. نظرخواهی از کودک باعث تقویت اعتمادبه‌نفس و افزایش حس توانمندی، عزت نفس و خودکفایتی در او می‌شود.»

وی در ادامه با اشاره والدین می‌توانند قبل از رفتن به فروشگاه و خرید نظر کودک را راجع به رنگ و چگونگی لباس بپرسند و با کودکشان تبادل نظر کنند، گفت: «گاهی ممکن است کودک لباسی را انتخاب کند که مناسب فصل یا پوشش مرسوم جامعه نبوده یا والدین با نظر کودک موافق نباشد در این شرایط بهتر است ابراز مخالف با رفتارهای نامناسب و تهدید و اجبار صورت نگیرد. آن‌ها می‌توانند درصورتی که کودک لباس مناسبی را انتخاب نکرد، توضیحاتی قانع‌کننده با توجه به سن درباره چگونگی نوع و پوشش لباس به او بدهند.»

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این اعلام نظر والدین نباید به صورت باید و نباید و همراه با اجبار و جملاتی با مضمون «این را برایت نمی‌خرم»، «اصلاً نباید از این دست لباس‌ها بپوشی» و… همراه باشد.

رازجویان در پایان با تاکید بر این مساله که حساسیت بیش‌ازحد والدین در نوع پوشش کودک فقط باعث بروز لجبازی می‌شود، گفت: «اگر والدین حین خرید و انتخاب لباس حساسیت بیش از حدی نشان دهند، این مساله باعث می‌شود کودک رفتارهای لجبازانه از خود نشان دهد و این رفتار در او بسط داده شود. پدر و مادرها باید بدانند اختلاف‌نظر فرزندان با والدین درباره انتخاب و نحوه پوشش، در آینده نیز اجتناب‌ناپذیر خواهد بود بنابراین ضمن راهنمایی‌های لازم باید تا حدودی آن‌ها را در انتخاب لباس آزاد بگذارند.»

سلامانه