درمورد اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 بیشتر بدانید

 

در این بخش که با عنوان درمورد اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 بیشتر بدانید، منتشر شده است شما را با امگا سه و امگا شش بیشتر آشنا می کنیم. اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 از اجزای غشا سلولی اند باعث سیالیت غشا و بهتر شدن عملکرد ان میگردند اسید لینولئیک عضوی از خانواده اسیدهای چرب امگا-6 است و اسید لینولنیک از خانواده امگا-3 میباشد. این اسید های چرب ایکوزانوئیدها را تولید میکنند که فعالیت ضد التهابی اتساع عروق کاهش تجمع پلاکتی دارند. یکی از مهمترین ایکوزانوئیدها پروستاگلاندین e1است که خاصیت ضد التهابی دارد.  

 

 

علل کمبود اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6:
فقر منابع غذایی دریایی و روغن های گیاهی در رژیم کمبود روی منیزیم ویتامین b6 سالمندی- سوء جذب چربی- استرس های فیزیولوژیک(تروما-بیماری مزمن- جراحی) دوران رشد.
نشانه های کمبود:
خشکی و پوسته پوسته شدن پوست- ریزش مو-کاهش قدرت ترمیم زخم- اختلال در بینایی-کاهش تکامل-ناباروری-کاهش فعالیت کبد-و کلیه- افزایش شکنندگی گلبولهای قرمز- کاهش عملکرد سیستم ایمنی-افزایش خطر(پر فشاری خون- اترواسکلروز- ارومبوزوریدی- بیماریهای التهابی مثل ارتریت روماتوئید)
سمیت اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6:
مقادیر بالای اسیدهای چرب ضروری بدون ویتامینe اضافی میتواند باعث تخلیه ویتامینeبدن شود. در برخی مبتلایان به دیابت  میزان بالای امگا3 باعث کاهش فعالیت انسولین میگردد در مبتلایان به اختلال در انعقاد و یا مصرف کنندگان داروهای ضد انعقاد تجویز امگا3 ممکن است موجب خونریزی شود.
 این مطلب توسط دکتر نیما ترابی تهیه و برای مجله پزشکی دکتر سلام ارسال شده است.