c8d6d58cb134fb9dcd501880f4349bf0

می خواهیم در این مطلب رابطه آلزایمر و حافظظه کوتاه مدت را بررسی کنیم و تاثیرات مضر آن را روی افراد مختلف بررسی کنیم.

علیرضا آرمانی‌کیا، اظهار کرد: دمانس از علائم بیماری و به‌ صورت مجموعه‌ای از عملکردی‌های بد بالینی شامل اختلالاتی در حافظه، اختلال زبان، تغییرات روان‌شناختی و روان‌پزشکی و مختل شدن فعالیت‌های روزمره تظاهر می‌یابد؛ در واقع دمانس یا زوال عقل در پزشکی و روان‌پزشکی٬ اختلال مزمن و گاهی حاد فرایندهای روانی به علت بیماری عضوی مغز که با تغییر شخصیت و موقعیت ناشناسی و اختلال در حافظه و داوری و اندیشه همراه بوده، است.

وی افزود: شایع‌ترین نوع دمانس٬ زوال عقل سالخوردگی یا آلزایمر است. از دیگر عوامل ایجاد دمانس می‌توان به سکته مغزی٬ دلیریوم ناشی از توکسیک شدن بدن در اثر موادمخدر و روان‌گردان و بیماری‌های ناشایع، ولی معروف مانند جنون گاوی اشاره کرد، افراد مبتلابه زوال عقل ممکن است دچار گیجی باشند، قادر به یادآوری مطلب نباشند یا مهارت‌هایی که داشته‌اند از جمله فعالیت‌های عادی روزمره را از دست بدهند، لذا مهم‌ترین علائم دمانس را مشکل حافظه می‌توان دانست.

آرمانی‌کیا با اشاره به علائم این بیماری، تصریح کرد: از دست دادن تدریجی حافظه، گیجی، تفکر مبهم، رفتار مضطربانه و توهمات، مشکلات حرکتی و افزایش خشونت از جمله علائم این بیماری است؛ در حقیقت در افراد مبتلابه بیماری آلزایمر سلول‌های عصبی مناطقی از مغز که مرتبط با عملکرد حافظه است، از بین می‌روند. همچنین در این افراد پروتئین‌های غیرطبیعی در برخی از سلول‌های مغز تجمع می‌یابند.

این پزشک متخصص یادآور شد: اغلب، بیماری آلزایمر افراد سالمند را گرفتار می‌کند؛ اما گاهی اوقات ممکن است در افراد جوان‌تر نیز آغاز شود، با این‌ حال این بیماری در افراد بالای 60 سال تظاهر می‌کند. علت بیماری آلزایمر ناشناخته است. عوامل خطرساز برای بیماری آلزایمر شامل سابقه خانوادگی، وجود یک ژن اختصاصی و سن بالا است.

آرمانی‌کیا متذکر شد: بیماری‌های زمینه‌ای در این بیماری اثرگذاری بالایی دارند، لذا افراد باید به بهداشت جسمی و روانی خود اهمیت بدهند، البته آلزایمر درمان قطعی ندارد، ولی می‌توان مانع پیشرفت این بیماری شد.

(ایسنا)