ramadan

اکنون که در ماه رمضان هستیم ، سؤالاتی  در فکر روزه داران درباره روزه گرفتن به وجود می آید. مثلا ایا  مثلا این مریضی که دارند روزه برایشان ضرر دارد یا نه و ایا بهتر است روزه بگیرند یا نگیرند  در این  بخش می خواهیم  درمورد این سؤالات رایج  صحبت کنیم.

آیا فرد مبتلا به دیابت می تواند روزه بگیرد؟

افرادی که دیابت اونها زیر نظر پزشک باشد و قند خون رو با کمک قرص و رژیم غذایی خاص کنترل می نمایند، درصورت صلاحدید پزشک می توانند، روزه بگیرند و شاید لازم باشد که نوع قرص مصرفی اونها برای استفاده در ساعاتی که روزه نیستند، تغییر داده شود. اما افرادی که برای کنترل قند خون نیاز به تزریق انسولین دارند، نباید روزه بگیرند.

آیا افرادی که به میگرن سخت مبتلا هستند، می توانند روزه بگیرند؟

افرادی که میگرن  اونها تحت کنترل نیست نباید روزه بگیرند. البته امروزه با کمک داروهای خاص و اصلاح شیوه زندگی، می توان میگرن رو تحت کنترل در آورد و بنابراین،‌ در اکثر موارد، فرد می تواند زیر نظر پزشک، روزه بگیرد.

آیا فرد مبتلا به پرفشاری یا کم فشاری خون می تواند روزه بگیرد؟

افرادی که به پرفشاری خون مبتلا هستند و بیماری اونها تحت کنترل است، ممکن است که بتوانند روزه بگیرند و این مسأله بستگی به نظر پزشک و در صورت نیاز، تغییر داروهای مصرفی اونها دارد. افرادی هم که به کم فشاری خون مبتلا هستند اما وضعیت عمومی اونها سالم است،‌ می توانند روزه بگیرند اما باید حتماً مقدار کافی مایعات و الکترولیت ها و نمک کافی در فاصله زمانی که روزه نیستند، مصرف کنند.

آیا خانم های باردار می توانند روزه بگیرند؟

بهتر است که خانم باردار از روزه گرفتن خودداری کند. عدم مصرف مواد غذایی به مدت طولانی برای یک خانم بادار توصیه نمی شود.

کودکان از چه سنی می توانند روزه بگیرند؟

کودکان با رسیدن به سن بلوغ می توانند روزه بگیرند. روزه گرفتن در دوران قبل از بلوغ بستگی به میزان تحمل فرد و سلامت عمومی و تغذیه ای وی دارد. توصیه می شود که کودکان زیر هفت یا هشت سال از روزه گرفتن، دوری کنند. برای آشنایی کودک با روزه می توان تنها به مدت دو یا سه ساعت از خوردن و آشامیدن، پرهیز کنند.

آیا می توان در طول روزه از اسپری آسم استفاده کرد؟

نظر کارشناسان مذهبی در این زمینه متفاوت است. برخی معتقدند که استفاده از اسپری آسم،‌ با خوردن و آشامیدن تفاوت دارد و لذا استفاده از اسپری آسم در حین روزه،‌ مانعی ندارد.

اما برخی دیگر از کارشناسان مذهبی استفاده از اسپری آسم رو از مبطلات روزه می دانند زیرا در ساخت این اسپری ها از مقدار کمی مایعات استفاده می شود که می تواند منجر به شکسته شدن روزه شود. در نتیجه افرادی که نمی توانند آسم رو مهار کنند، اصلاً نباید روزه بگیرند. بعضی افراد هم از اسپری های طولانی اثر استفاده می کنند تا مجبور نباشند که در طی روزه داری از اسپری استفاده کنند.

منبع : yeka.ir