sableyaleneholpec7lp

نیازهای روحی و احساسی در زن و مرد متفاوتند و در هر دو به میزان های متفاوت وجود دارند و برای دریافت آنان ، هرکدام طبق علاقیاتشان باید پیش قدم شوند

دکتر مهرنوش اثباتیافزود: لازم است پس از شناخت نیازهای همسر، سعی کنیم نیازهای خود و او را با هم هماهنگ کنیم البته شناخت این نیازها به تنهایی امکان پذیر نیست و باید از یک روانشناس یا مشاور خانواده کمک گرفت.

این مدرس دانشگاه در ادامه گفت: به عقیده ویلیام گلاسر- بنیان گذار نظریه انتخاب- همه انسان‌ها دارای 5 نیاز اساسی هستند اما شدت هر نیاز بین انسان‌های مختلف، متفاوت است و رفتارها و انتخاب‌های ما در زندگی ناشی از این 5 نیاز است.‌برای برخورداری از ارتباط خوب با همسر باید شدت و اولویت این 5 نیاز را در او بشناسیم و سعی کنیم نیازهایمان را با هم انطباق دهیم.

وی با بیان اینکه همه انسان‌ها نیاز به «بقا» دارند، گفت: افرادی که حد بالایی از این نیاز را دارند، زیاد اهل ریسک نیستند، زندگی آنان نظم و ترتیب خاصی دارد و سبک زندگی خاص خود را دارند. سلامت و تغذیه برای آنان مهم و امنیت شغلی برای آنان از اهمیت خاصی برخوردار است و برای بازنشستگی خود پس‌انداز می‌کنند.

این روانشناس دومین نیاز انسان‌ها را «عشق و تعلق خاطر» دانست و اظهارکرد: افرادی که این نیاز در آنان بیشتر است، اجتماعی‌تر هستند و روابط بین‌فردی گسترده‌ ومهرطلبی و مهرورزی بیشتری دارند. همچنین آنان با افراد مختلف صمیمی‌تر می‌شوند و دوست دارند در جمع خانواده و دوستان خود باشند. آنان دلسوزتر و خونگرم‌تر هستند.

وی اضافه کرد: هم زنان و هم مردان نیاز به عشق و تعلق خاطر دارند؛ اما ممکن است این نیاز در زنان بسیار قویتر از مردان باشد. در این شرایط شوهر برای ارضای این نیاز همسر خود می‌تواند بیشتر به او ابراز محبت کلامی کند و بیشتر تماس جسمی با او مانند درآغوش گرفتن و و دست او را گرفتن داشته باشد. حتی به او هدیه‌های کوچک دهد چرا که این کار برای همسر رضایت‌بخش است.

اثباتی با بیان اینکه سومین نیاز انسان‌ها نیاز به «قدرت» است، گفت: معمولا دیده شده است که این نیاز در مردان بیشتر است. افرادی که نیاز به قدرت زیادی دارند، دنبال پیشرفت و رشد فردی و حرفه‌ای هستند. مدام تلاش می‌کنند اهداف مادی، فردی و اجتماعی خود را دنبال کنند. آنان درصدد دستیابی به موقعیتی خوب در زندگی و اهل رقابت سالم هستند. دستاوردهایشان برایشان مهم است و به آن افتخار می‌کنند. این افراد دوست دارند تحسین شوند و در جایگاه رهبر قرار گیرند و به آنان بسیار احترام گذاشته شود.

وی چهارمین نیاز انسان را نیاز به «آزادی» دانست و گفت: افرادی که این نیاز در آنان بالاست، استقلال طلب هستند و دوست دارند کنترل زندگی فردی و حتی حرفه‌ای خود را داشته باشند. آنان عاشق کارها و فضاهای جدید و برای اوقات تنهایی خود ارزش زیادی قایل هستند. تنهایی این افراد را آزار نمی‌دهند. علاوه بر آن دوست دارند متفاوت از دیگران باشند.

اثباتی اضافه کرد:‌ اگر نیاز به آزادی همسر بالاست باید امکان مدیریت برنامه‌ها بیشتر در اختیار او قرار داده شود و اگر قصد تغییر سبک زندگی را داریم این کار را به صورت درخواست مطرح کنیم.

وی پنجمین نیاز را تفریح و سرگمی عنوان و اظهارکرد: هم زنان و هم مردان نیاز به تفریح، خندیدن، خوش‌گذراندن، بازی کردن و شوخ طبعی دارند. افرادی که نیاز به تفریح بالایی دارند از انجام کارهای تکراری زود خسته می‌شوند و کارها، غذاها و موسیقی‌های جدید و شاد را دوست دارند.

اثباتی در پایان گفت:‌ اگر همسر فردی است که نیاز او به تفریح و سرگرمی بالاست، می‌توان با اقداماتی در جهت ارضای این نیاز او تلاش کرد. به عنوان نمونه با او روی یک طرح، کار مشترک انجام دهد یا با او بیرون از منزل برود یا با هم شیرینی بپزند و (ایسنا).