images.jpg234153

آیا صحبت کردن با خود نشانه ای از بیماری روانی به حساب میی آید و چگونه این اتفاق در افراد مختلف می افتد؟

 ممکن است در منزل و کوچه و خیابان افرادی را دیده باشید که با خودشان حرف می زنند، تحقیقات نشان می دهد هر با خود حرف زدنی نه تنها نشانه جنون نیست بلکه در بسیاری بازگویی های تک نفره نشانی از نبوغ است.

 صبح ها که بیدار می شوم برنامه ای که در ذهنم برای آن روز دارم را با خودم تکرار می کنم. مادرم می گوید: کاری داری؟ می گویم نه، دارم با خودم حرف می زنم!

تحقیقات جدیدی که از سوی روانشناسان صورت گرفته و نتایج آن در نشریه اینترنتی الیت دیلی منتشر شده، نشان می دهد افرادی که با خودشان حرف می زنند (تک گویی درونی) نه تنها خنگ نیستند بلکه باهوش نیز هستند.

**تک گویی درونی می تواند به انسجام ذهن منجر شود

مقاله نشریه الیت دیلی حاکی است: افرادی که عادت دارند با صدای بلند حرف بزنند می توانند افکارشان را منسجم کنند و آنها را بهتر عملی کنند.

این روش سبب می شود تا افکار قابل لمس شود و سپس برای عملی شدن راحت تر می شود.

**افراد باهوش با خود حرف می زنند

به نوشته این نشریه، بسیاری از دانشمندان و هنرمندان در عرصه های مختلف با خودشان بلند صحبت می کردند. مثلا انیشتن عادت داشته در دوران جوانی تنها باشد و با صدای بلند افکارش را تکرار کند.

**حرف زدن با خود سبب کارآمدی مغز می شود

الیت دیلی می افزاید: هنگامی که افراد با خود حرف می زنند افکارشان برای عملیاتی شدن قابل لمس می شود.

مثلا وقتی موضوعی که در ذهن وجود دارد به زبان آورده شود اشکالات و نقاط قوت آن متمایز می شود.

بر پایه نوشته نشریه اینترنتی الیت دیلی، با خود حرف زدن در برخی مواقع دیگر نیز دارای حسن است که می توان به این ترتیب به آنها اشاره کرد:

**کودکان آنقدر حرف ها را تکرار می کنند تا یاد بگیرند

روش یادگیری حرف زدن کودکان نیز این گونه است بچه ها صحبت های والدینشان را گوش می دهد سپس همان حرف را آنقدر تکرار می کنند تا صحبت کردن را یاد بگیرند.

**گفت وگوی درونی مسیر رسیدن به هدف را روشن می کند

حرف زدن با خود سبب می شود مسیرهای منتهی به هدف مشخص شود.

تعدد موضوعات در ذهن باعث می گردد که تمرکز بر یک موضوع سخت باشد اما می توان با حرف زدن با خود تمرکز بر موضوع را ایجاد کرد و به این ترتیب بهتر به هدف دست یافت.

افشین محمد باقرطباطبایی نویسنده و پژوهشگر مسایل اجتماعی در این باره در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا می گوید: این باور اشتباه است که افرادی که با خودشان حرف می زنند دیوانه هستند.

وی در این باره می افزاید: گفت وگوی درونی مثبت می تواند بسیار مفید باشد.

این کارشناس در ادامه با تاکید بر این که افرادی که حرف های مثبت را تکرار کنند در واقع به ایجاد انرژی خوب برای خودشان مدد می رسانند، گفت: البته نباید حرف های منفی را با خود تکرار کرد.