images.jpg648

بهتر است مراقبت های لازم درمورد دندان های شیری را جدی بگیریم و به آن ها بیشتر اهمیت دهیم.

مهسا همتی با بیان اینکه دندان‌های شیری جلوی فک بالا و پایین در کودکان به صورت طبیعی در سنین بین شش تا هشت سالگی با دندان‌های دائمی جایگزین می‌شوند، گفت: دندان‌های نیش و آسیاب شیری نیز بین حدود 10 تا 12 سالگی با دندان‌های دائمی جایگزین می‌شوند، لذا نگهداری دندانهای شیری تا این سنین اهمیت زیادی دارد.

همتی با بیان اینکه از دست رفتن زودهنگام چهار دندان جلو فک بالا و پایین خیلی نگران کننده نیست، گفت: حفظ دندان های نیش و آسیاب اهمیت زیادی دارند و نباید تا زمانی که موقع افتادن آنها فرا نرسیده، بیافتند.

این مدرس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: در صورتی که بنا به هر دلیلی مجبور به خارج کردن زود هنگام دندانهای شیری باشیم، باید حتما از فضا نگهدار استفاده شود تا جلوی از دست رفتن فضا برای دندانهای دائمی و روهم رفتگی آنها جلوگیری شود.

همتی با تاکید بر اینکه زمان افتادن دندانهای شیری باید تحت نظارت دندانپزشکی اطفال باشد، گفت: گاهی سن دندانی فرد از سن تقویمی او عقب تر است و ممکن است دندانها با تاخیر بیافتند و از این حیث مراجعه به دندانپزشک در مورد زمان مناسب حذف دندانهای شیری از اهیمت زیادی برخوردار است.

به گفته همتی مراجعه به دندانپزشک هر شش ماه تا یک سال یکبار برای بررسی زمان افتادن دندانهای شیری توصیه می شود، زیرا دندانهای شیری باید در زمان مناسب خود از محیط دهان حذف شوند.

همتی مراجعه به دندانپزشک از سنین سه تا شش سالگی برای معاینه و درمان دندانهای شیری خراب شده را ضروری دانست و گفت: از سنین شش تا 12 سالگی به بعد نیز مراجعه به دندانپزشک علاوه بر معاینه و درمان دندانهای شیری و دائمی جهت بررسی ترتیب رویش دندانهای دائمی مهم است.

همتی در ادامه با تاکید بر نقش دندانهای شیری در تامین زیبایی و نقش مهم آنها در جویدن غذا گفت: علاوه بر این دندانهای شیری به عنوان فضا نگهدار برای دندانهای دائمی عمل می کنند و از این جهت نگهداری و حفظ آنها تا زمان مناسب از اهمیت زیادی برخوردار است.

این متخصص دندانپزشکی کودکان افزود: حفظ و نگهداری دندانهای شیری در رویش مرتب دندانهای دائمی از اهمیت زیادی برخوردار است.

ایسنا