dolphin

یک پژوهش جدید بر روی  دلفین ها نشان داد نبودن چربیهای اشباع در رژیم غذایی،  میزان ابتلا به دیابت نوع 2 را بالا می برد.این تحقیقات که توسط  پزوهشگران بنیاد ملی پستانداران دریایی انجام شد، نشان داد: بدون نوع خاصی از چربی اشباع در رژیم غذایی دلفین ها ، بسیاری از این حیوانات به سندرم متابولیک مبتلا می شوند.

مدیر برنامه ی پزشکی و تحقیقات بین رشته ای این بنیاد، دکتر Venn-Watsonمی گوید: برای درک بهتر آنچه سبب ابتلا  دلفین ها به سندرم متابولیک  می شود، ما ابتدا رژیم غذایی آنها را که در درجه ی اول  شامل ماهی بود، بررسی کردیم ، ما دریافتیم که میزان  اسید هپتادکانوئیک اسید که یک چربی اشباع است و در ماهی ها و محصولات  لبنی یافت می شود در دلفین هایی که  به سندرم  متابولیک مبتلا هستند پایین تر از دلفیل های سالم است.

دکتر Venn-Watsonمی گوید: در دلفین هایی که میزان اسید هپتادکانوئیک در خونشان  بالاتر است مقدار انسولین و تری گلیسرید خون پایین تر است.

محققان سپس یک گروه از دلفین های مبتلا به سندرم متابولیک  را تحت رژیم غذایی پرچرب قرار دادند. در طی 6 ماه، مقدار گلوکز و تری گلیسرید آنها به مقدار طبیعی بازگشت. هپتادکانوئیک اسید در انواع مواد غذایی، ماهی ها، شیر پرچرب ، ماست و کره ی پرچرب یافت می شود.

محققان خاطرنشان کردند که این یافته ها بسیار مقدماتی بوده و برای تایید آن نیاز به انجام  آزمایشات دقیق تری دارند. همچنین ممکن است اثرات متابولیکی مشابهی با مصرف  این نوع اسید چرب در انسان حاصل نشود. با این حال محققان امیدوارند در قدم بعدی این فرضیه را در انسان امتحان کنند. اگر نتایج در مرحله ی بعد تأیید شود، راهی جدید برای جلوگیری از حداقل برخی از موارد ابتلا به دیابت نوع 2 ابداع خواهد شد که بنوبه ی خود نشان می دهد کمبود این ماده ی غذایی ممکن است نقش مهمی در اپیدمی جهانی دیابت داشته باشد. محققان تاکید  می کنند قبل از هر تغییر و افزایش چربی در رژیم غذایی خود حتماً با پزشکتان مشورت نمایید.

این یافته ها ضرورت باز بینی نقش چربی های اشباع را در رژیم غذایی نشان می دهد. برای سالها، دستورالعمل های تغذیه ای بر کاهش مصرف اسیدهای چرب اشباع  تاکید کرده اند اما بر اساس تحقیق جدیدی که نتایج آن در مجله ی BMJمنتشر شد، دانشمندان  نتیجه گیری نمودند که چنین دستورالعمل هایی با توجه به عدم وجود تحقیقات قطعی در حمایت  از آنها، هرگز نمی بایستی  اجرا می شد.

 برای افراد مبتلا به دیابت دستورالعمل های تغذیه ای از اهمیت  ویژه ای  برخوردارند.  به طور سنتی، موسساتی نظیر سیستمهای خدمات بهداشتی، رژیم های غذایی کم چرب و  پرکربوهیدرات را بهترین راه کنترل قندخون معرفی می کنند. اما مطالعات نشان داده است رژیم  غذایی کم کربوهیدرات و پرچرب، رژیم  موثرتری برای  افراد مبتلا به دیابت است. نتایج این تحقیق درمجله ی PLOS ONEمنتشر شد.

منبع : diabetestma.org