images.jpg8474

عوامل تاثیرگذار در التهاب لثه کدامند و با چه روش هایی می توان این عارضه را درمان کرد!

محمدرضا صالحی با بیان اینکه التهاب لثه یا ژنژیویت می‌تواند در اثر عوامل موضعی و سیستماتیک ایجاد شود، اظهار کرد: التهاب لثه نشانه‌ای از بروز سایر بیماری‌ها در بدن است.

وی با بیان اینکه ابتلا به التهاب لثه به دلیل عوامل موضعی بیش از عوامل سیستماتیک شایع است، افزود: این بیماری می‌تواند از سنین کودکی و در ابتدا به شکل قرمزی اطراف لثه و فوق دندان‌ها ایجاد شود و رنگ صورتی نرمال اطراف لثه را تغییر دهد و پس از پیشرفت علائم دیگری در لثه‌ها ایجاد کند.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان التهاب لثه در هر سنی ایجاد می‌شود، ادامه داد: رعایت بهداشت دهان و دندان در هر سنی بسیار مهم است زیرا عدم رعایت بهداشت موجب به وجود آمدن جرم‌هایی در اطراف دندان و لثه می‌شود که اولین عامل ابتلا به التهاب لثه است.

صالحی با اشاره به اینکه در بدترین نوع موضعی التهاب لثه منجر به لق شدن و از بین رفتن دندان‌ها می‌شود،‌ گفت: التهاب لثه در افرادی که سیستم دفاعی بدن آن‌ها ضعیف بیشتر دیده می‌شود؛ افراد مبتلا به دیابت یا ایدز نیز با توجه به ضعف در سیستم ایمنی بدن مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

این متخصص دهان و دندان افزود: با ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن فعالیت میکروب‌ها در ناحیه فوق دندان بیشتر می‌شود و التهاب لثه نخستین علامت این نقص در بدن است.

صالحی با اشاره به اینکه جرم تشکیل شده بر روی دندان با هیچ ماده گیاهی از بین نمی‌رود،‌ گفت: جرم‌گیری دندان‌ها تنها توسط دندان‌پزشک ممکن است و بهترین راهکار برای پیشگیری از ایجاد جرم کشیدن نخ دندان، مسواک زدن مرتب و به شیوه صحیح است.

وی با بیان اینکه مصرف دهان‌شویه‌ها که در برخی موارد حاوی الکل هستند برای پیشگیری از ابتلا به التهاب لثه مفید است، اضافه کرد: خمیردندان‌های جرم‌گیر نیز وجود دارد اما بهتر است از خمیردندان‌های جرم‌گیر تنها یک دوره در سال استفاده شود.

این متخصص دهان و دندان با اشاره بر تاثیر جرم‌گیری بر بافت دندان و لثه خاطرنشان کرد: متاسفانه تصور نادرستی در جامعه وجود دارد که می‌گوید جرم‌گیری موجب از بین رفتن بافت لثه و دندان می‌شود در حالی که جرم دندان‌ها تنها با ایجاد یک حالت لرزشی از بین می‌رود.

صالحی با اشاره به اینکه 50 درصد بهداشت دهان مربوط به استفاده صحیح از نخ دندان است،‌ گفت: روزانه یک یا دو بار مسواک زدن برای سلامت دهان و دندان بسیار مفید است، البته تمام نکات بهداشتی دهان زمانی ثمربخش است که به شیوه درستی انجام شود.

(ایسنا)