kid-afraid-of-dentist
اگر فرزندتان از مراجعه به دندانپزشک واهمه دارد بهتر است با بکارگیری این توصیه ها ترس وی را از بین ببرید.

اولین مراجعه هر کودک به دندانپزشک از اهمیت بسیاری برخوردار است. اگر دچار اضطراب و ترس شود جبران آن کاری سخت و اثرات آن تا پایان عمر باقی می ماند و اگر بین دندانپزشک و کودک رابطه ای دوستانه ای برقرار گردد اثرات آن در بزرگسالی هم باقی می ماند. در این مطلب دکتر علی آقازاده نکاتی را مطرح کرده اند، با هم این موارد را مرور می کنیم:

۱- دندانپزشکی انتخاب کنید که حوصله و وقت کافی برای کار کردن با کودک را داشته باشد و خودتان شخصا به وی اعتماد داشته باشید.

 

۲- از بیان نکات فنی و پزشکی خودداری کنید. کودک مفهوم نکاتی مثل عفونت، پوسیدگی، کشیدن و …. را نمی داند و بیان چنین نکاتی غیر از اضطراب برای کودک فایده ای ندارد. فقط کافی است به کودک گفته شود که برای زیبا کردن و خوشبو کردن دهان لازم است دندانپزشک دهان او را ببیند. ذکر نکات فنی را به دندانپزشک و کادر مطب بسپارید.

۳- به کودک قول جایزه یا هر چیز دیگری را برای مراجعه به دندانپزشکی ندهید. همین قول ها باعث می شود که کودک این مراجعات را آزار دهنده بداند. کودک می داند هیچگاه برای رفتن به جایی لذت بخش مثل پارک بازی به او چنین قولی نمی دهید.

۴- پدر و مادری که خود اضطراب داشته باشند بی شک این اضطراب را به کودک منتقل می کنند. هیچگاه مسائل پزشکی و دندانپزشکی خود را جلو کودک بیان نکنید.

۵- از کودک بخواهید هنگام مراجعه به دندانپزشکی حواس خود را خوب جمع کند و پس از رفتن به منزل، مطب دندانپزشک را نقاشی کند. همچنین از وی بخواهید راجع به مسواک و خمیر دندان و غیره نقاشی کند. نقاشی به کودک در برقراری ارتباط با یک محیط کمک می کند.

۶- می توانید با کودک خود دکتر بازی کنید و دهان عروسکهای وی را معاینه کنید. در حین بازی بسیاری از نکات مثبت را می توانید به کودک آموخت.

۷- به کودک اجازه دهید با پای خود وارد مطب شود تا اعتماد به نفس کودک را تقویت کنید. با بغل کردن و بوسیدن پی در پی کودک کاری از پیش نمی برید.

۸- هیچگاه روش برخورد با کودک خود را به دندانپزشک یاد ندهید.هر دندانپزشک می داند که چگونه باید با کودک رفتار کند و بیان شما فقط باعث ناراحتی دندانپزشک و اضطراب کودکتان می شود. همیشه همانطور رفتار کنید که دندانپزشکتان از شما می خواهد. اگر از شما بخواهد کودک را در حین معاینه همراهی کنید این کار را انجام دهید. در غیر این صورت در اتاق انتظار منتظر باشید.

۹- در صورتی که می خواهید مسئله ای را در ارتباط با نحوه درمان یا مسائل پزشکی و دندانپزشکی کودک با دندانپزشک در میان بگذارید به طور خصوصی با دندانپزشک صحبت کنید نه جلو کودک.

۱۰- انتخاب مراحل درمان و نحوه درمان را به دندانپزشک بسپارید. اصولا بهتر است در جلسات اول درمان هایی برای کودک انجام شود که درد و ناراحتی ندارند.

اگر خود شما از رفتن به دندانپزشکی اضطراب دارید نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
۱- بهتر است نگرانی و اضطراب خود را به اطلاع دندانپزشک خود برسانید. زیرا به او این امکان را می دهد که از روش درمانی مطلوب و مناسب نیاز شما استفاده کند حتی با تجویز دارو از اضطراب شما بکاهد.

۲- سعی کنید زمانی را برای رفتن به دندانپزشکی انتخاب کنید که احساس فشار کمتری می کنید و نیز کمتر شتابزده هستید و از این رو برخی افراد روز تعطیل یا ساعات اولیه روز را برای این امر اختصاص می دهند.

۳- در حین کار دندانپزشکی که دندانپزشکی که دندانپزشک مشغول درمان شماست سعی کنید در شرایطی قرار گیرید که بتوانید تصویر خود را به طوری آرام روی صندلی استراحت می کنید را مشاهده کنید. ( اگر بر روی یونیت دندانپزشکی، دوربین و مانیتور وصل شده باشد).

۴- اگر صدای خالی کردن دندان شما را آزار می دهد یک رادیو ضبط پرتابل و هدفون mp۳ player به همراه داشته باشید و به موسیقی مورد علاقه خود در حین کار گوش کنید.