wikipedia-index

 

ویکی پدیا (wikipedia.org) را کمتر کسی است که با اینترنت سر و کار داشته باشد و آنرا نشناسد. ویکی پدیا یک دانشنامه آزاد است که در آن هر مطلبی را که بخواهید به زبان های مختلف همچون فارسی, انگلیسی, عربی و… وجود دارد. در این بخش به معرفی سایت ویکی پدیا و نحوه استفاده از مطالب آن می پردازیم.

 

ویکی پدیا در واقع توسط خود کاربران مدیریت می شود به این صورت که شما می توانید حساب کاربری بسازید و وارد این پایگاه شوید و مطلب جدید به آن اضافه کنید. ممکن است شما یک مطلب یا مقاله در مورد مکان یا شخصی را مطالعه می کنید که احساس می کنید کامل نیست, به راحتی می توانید اطلاعاتتان را با درج منبع ذکر کنید.

حالا به این مسئله می پردازیم که چگونه از مطالب آن می توانیم استفاده کنیم یا اینکه چگونه مطلب مورد نظر را به زبان های مختلف پیدا کنیم. صفحه اصلی ویکیپدیا، wikipedia.org می باشد.

آدرس اصلی ویکی پدیا به زبان انگلیسی

 

در این صفحه می توانید زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید. در ابتدای وبسایت زبان هایی که بیشترین مقاله را داراست را نمایش داده است. پایین تر که بیایید زبان های دیگر قابل مشاهده است. اگر دنبال مقاله ای به زبان فارسی هستید روی کلمه فارسی کلیک کنید.

 

wikipedia-farsi-photo

آدرس ویکی پدیا فارسی

در این صفحه، سمت راست منویی وجود دارد، صفحه اصلی (کاربرد: زمانی که شما در صفحات داخلی هستید و می خواهید به صفحه اول مراجعه کنید روی این لینک کلیک می کنید. رویدادهای کنونی(جدیدترین رویدادهای مهم در روزهای گذشته). مقاله تصادفی( بصورت رندوم یک مقاله به نمایش می گذارد). اهدا( این بخش برای کمک به توسعه ویکی پدیا می باشد). همکاری از بخش های تغییرات اخیر, ویکی نویس شوید، راهنما و تماس با ویکی پدیا تشکیل شده است. بخش بعدی نسخه برداری است که از بخش های ایجاد کتاب، دریافت به صورت PDF، نسخه قابل چاپ تشکیل شده است که می توانید از مطالب به شیوه های مختلف استفاده کنید. بخش بعدی خوراک ها می باشد که از بخش های نگارنده برگزید، مقاله برگزیده، یادبودها و آیا می دانستید که…؟ تشکیل شده است. که کاملا مشخص است چه است و چه کمکی به شما می کند. بخش بعدی ابزار ها است که از آیتم های پیوندها به این صفحه، تغییرات مرتبط، بارگذاری پرونده، صفحه‌های ویژه، پیوند پایدار، اطلاعات صفحه، آیتم ویکی‌داده تشکیل شده است. بخش آخر از منوی سمت راست به زبان های دیگر است که مقاله را می توانید به زبان های مختلف دریافت یا مطالعه کنید.

در صفحه اصلی ویکی پدیا فارسی بخش های مختلف دیگر نیز وجود دارد از جمله: مقاله برگزیده، درون مایه که همان موضوعات می باشد. یادبودها که در ابتدا تاریخ امروز را به هجری شمسی(خورشیدی)، هجری قمری و میلادی را نشان می دهد. همچنین رویدادهای مهم و زادروزهای مشاهیر را به نمایش می گذارد.

اگر وارد یکی از مقالات ویکی پدیا شوید، در ابتدا به عنوان مقدمه توضیحاتی داده شده است. بعد از مقدمه، محتویات است که بصورت کامل در مورد آن مطلب نوشته شده است. سپس نوشته های مرتبط، پانویس و منابع مورد استفاده شده در این مقاله معرفی شده است.

امیدواریم این آموزش از سایت دکتر سلام برای شما مفید واقع شده اطلاعاتی به داشته های شما افزوده باشد.