372293-let

گریه کردن چه فواید و چه مضراتیی می تواند بر حال و روحیه افراد مختلف بگذارد؟

می گویند «خنده بر هر درد بی درمان دواست» یا «بخند تا دنیا به رویت بخنده»، شما چه قدر به این ضرب المثل ها باور دارید؟ به نظر شما خنده همیشه و در همه موقعیت ها بهترین کنش انسان است؟ فکر می کنید گریه کردن به معنای حال بد و روحیه ضعیف یک فرد است؟

اگرچه در اغلب فرهنگ ها مردم بر این اعتقاد هستند که خنده بهترین دوای دردهای بشر است، اما گریه گاهی اوقات تأثیری کاملاً مشابه بر جسم و ذهن ما می گذارد. تحقیقات دانشمندان نشان داده است: افرادی که در حین تماشای یک فیلم گریه می کنند پس از اتمام فیلم احساس شادمانی بیشتری دارند. شاید قدری عجیب به نظر برسد ولی تغییرات شیمایی که پس از گریه کردن در مغز رخ می دهد در کنار تلاش آگاهانه انسان برای اینکه پس از هر بار گریه به سرعت لبخند بزند تأثیر مستقیمی بر حال و هوای کلی او دارد.

فارغ از اینکه دلیل چنین پدیده جالبی چیست، مهم حال خوبی است که گریه به انسان هدیه می دهد. هر چند احتمال گریه کردن زنان در طول تماشای یک فیلم بیش از مردان است، اما آنهایی که هنگام تماشای یک ویدیو یا فیلم تراژیک به هیچ عنوان گریه نمی کنند چه زن بانشد و چه مرد هیچ تفاوتی در حال و هوایشان احساس نمی کنند. به بیان دیگر، فارغ از جنسیت گریه کردن در بسیاری مواقع خلاف آنچه ما تصور می کنیم در روحیه ما تأثیر مثبت می گذارد. در واقع، اغلب افراد پس از تماشای 90 دقیقه ای یک ماجرای غم انگیز تلاش می کنند تا حال بهتری داشته باشند.

توجه به این نکته ضروری است که، تأثیر مثبت فیلم های غم انگیز بر روحیه فرد به معنای فراموش کردن دیدن ویدیوها و فیلم های کمدی نیست. زیرا این گروه از فیلم ها، علاوه بر اینکه موجب حال خوب می شوند سطح هورمون اندروفین را در بدن افزایش می دهند و بدین واسطه سیستم ایمنی را تقویت و در مبارزه با عفونت به انسان کمک می کند. بنابراین، دیدن فیلم های غم انگیز در کنار کمدی را فراموش نکنید و به یاد داشته باشید گریه هم می تواند موجب حال خوب شما بشود.

منبع دیلی میل