198

بعضی اوقات با وجود مراقبت از خودمان ، ممکن است قربانی این بیماری شویم.کارشناسان حوزه سلامتی می گویند : در طول این فصل از سال، گاستروآنتریت (بیماری التهاب معده ای و روده ای) یک بیماری شایع بوده

و صدها نفر در شهرها ممکن است به آن مبتلا شوند. یکی از شایع ترین علائم گاسترو ، اسهال است، که باعث ضعف شدید و ناراحتی می شود. از علائم دیگر این بیماری می توان گرفتگی های دردناک معده، بدن درد، تب، تهوع و سرگیجه ناشی از کم آبی اشاره کرد. اگر شما یا یکی از اعضای خانواده تان ، برخی از این علائم را دارید، بهترین کار این است که سریعا به پزشک مراجعه کنید تا این علائم را شناسایی کند. سالمندان و کودکان بیشتر از سایرین به کم آبی حساس هستند، پس خیلی مهم است که به آنها آب کافی برسانید.”دکتر مانجوشا آگاروال” (پزشک عمومی) می گوید: غذاهای خیابانی در این آب و هوا خیلی وسوسه کننده هستند ، اما بهتر است این تقلات و اسنک ها را در آشپزخانه خودتان آماده کرده و همراه ببرید تا از وسوسه مصرف این مواد غذایی دور بمانید. فقط از آب معدنی یا آبی که خودتان در خانه جوشانده اید استفاده کنید. از مصرف آب یا یخی که نمی دانید از چه نوع آبی تهیه شده است خودداری کنید. نوشیدنی هایی که مشخص نیست از چه نوع آبی تهیه شده اند پرهیز کرده یا حداقل به آن یخ اضافه نکنید (حتی اگر خنک نیست). از خرید آبمیوه هایی مثل آب زرشک و انار و … و میوه هایی که قبلا خرد شده و در فضای باز نگه داشته شدند، خودداری کنید. به شدت توصیه شده است که مراقب خرید سبزیجات برگ داری مثل کاهو، اسفناج، شنبلیله و … باشید. وجود گل، کثیفی و کرم داخل این سبزیجات باعث عفونی شدنشان می شود. میوه هایی مثل گلابی، هلو، آلو، پاپایا و موز را قبل از مصرف بشویید.آگاروال ادامه می دهد: با رعایت نکات ساده بهداشتی مثل شستن مداوم دستها به خصوص قبل از غذا ، می توانید از ابتلا به بیماری های مسری پیشگیری کنید. سعی کنید رژیم غذایی متعادلی داشته باشید و مصرف پروتئین و مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان (مثل چای سبز، میوه های تازه و آجیل) را فراموش نکنید تا با عفونت مبارزه کرده و سیستم ایمنی بدنتان قوی شود.

به طور مختصر این عوامل می توانند علت بیماری گاستروآنتریت باشند:

-مصرف غذا یا آب آلوده.-عادات نامناسب و غیربهداشتی یا ارتباط با فردی که این ویروس را دارد.-از آنجایی که این بیماری اغلب ناشی از مصرف مواد غذایی خاصی است، بهترین کار این است که غذا خوردن بیرون از خانه را محدود کنید.-حتما آبی که می خواهید بنوشید را بجوشانید و محیط آشپزخانه را تمیز و خشک نگه دارید.-مواد غذایی را به طور کامل بپزید و آنها را نپخته رها نکنید.میوه ها و سبزیجات بریده و خرد شده را برای مدت طولانی در فضای باز نگه ندارید. آنها را کمی بعد از خرد کردن مصرف کنید.-توصیه می شود که بهداشت را رعایت کنید، مثلا هر بار که از دستشویی بیرون می آیید دستهایتان را بشویید.-وقتی به مسافرت می روید از فوم ضدعفونی کننده استفاده کنید.

.

.

.

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد.