شدت آسیب قرص اکس بر مغز

etiad6

دانشمندان طی تحقیق و بررسی های فراوان برروی اثرات قرص اکس و متامفتامین روی مغز ، به این نتیجه رسیدند که تاثیر مصرف این قرص بر مغز بسیار شبیه اثر یک ضربه شدید بر مغز است. تحقیقات نشان داده است که مصرف بیش از حد این قرص بسیار شبیه به تصادف رودررو با یک خودرو مغزی است از لحاظ شدت صدمه.

متامفتامين، يك ماده محرك بسيار اعتيادآورد است كه از لحاظ تركيب شيميايي با آمفتامين مرتبط است با اين تفاوت كه نسبت به آن، به مراتب قوي‌تر و براي سيستم مركز اعصاب، به مراتب زيانبار تر است.

محققان، تغييراتي را كه در پي جراحت ضربه‌اي به مغز چند موش ايجاد شده بود، تجزيه و تحليل كردند و در صدد برآمدند اين آثار را بااثر متامفتامين و يك ماده مخدر روانگردان به نام ‪ MDMA‬كه به اكتسازي نيز شهرت دارد، روي مغز مقايسه كنند.

اين پژوهشگر توضيح داد كه او و همكارانش پروتيين‌هاي “سايتواسكلتال” را كه اسكلت سلولي مغز را تشكيل مي‌دهند، مورد مطالعه قرار دادند. اين پروتيين‌ها عامل اصلي به‌هم پيوستگي مغز هستند.

بعد از يكبار مصرف بيش از حد (‪ (overdose‬متامفتامين و يا پس از وارد شدن يك ضربه شديد به مغز، در حدود ‪ ۱۲‬درصد از پروتيين‌هاي ناحيه كورتكس مغز موش‌ها تغييرات مشابهي ديده شد.

پژوهشگران دريافتند كه مصرف بيش از حد ‪ ، MDMA‬روي ناحيه هيپوكامپوس مغز كه حافظه در آن شكل مي‌گيرد، اثر مي‌گذارد.

دكتر مارك گلد، محقق ارشد در موسسه مطالعات مغز مك‌نايت فلوريدا در بيانيه‌اي اعلام كرد “از اين اطلاعات و نيز تحقيقات انجام شده طي چهار سال گذشته چنين برمي‌آيد كه برخي داروها، به ويژه متامفتامين روي مغز آثاري به جا مي‌گذارد كه به آساني قابل بازگشت نيست.”
وي گفت ” بايد تحقيقات بيشتري انجام دهيم تا دريابيم كه آيا اصولا مغز مي‌تواند تغييرات مغزي در نتيجه مصرف متامفتامين را ترميم كند و اگر مغز اين توانايي را دارد، بعد از چه مدتي مي‌تواند اين كار را انجام دهد.”

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir